Banner 980x90

Valkas mērs: Nodokļu reformas dēļ pašvaldībai nāksies atlaist darbiniekus

Valmiera, 2.aug., LETA. Nodokļu reformas dēļ Valkas novada pašvaldībai nāksies atlaist daļu pašvaldības darbinieku, aģentūrai LETA pauda Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija), piebilstot, ka vēl pāragri minēt, no cik darbiniekiem nāksies šķirties.

Paredzēto minimālās algas kāpumu par 50 eiro Krauklis raksturoja kā nesamērīgi lielu summu pašvaldības iespējām.

Viņš arī skaidroja, ka štatu pārskatīšana ir ierasts pasākums Valkas novada pašvaldībā, taču tagad tas tiek organizēts arī, ņemot vērā gaidāmo nodokļu reformu. Tajā pašā laikā viņš neminēja noteiktu laiku, kad varētu būt zināms, cik darbiniekus var nākties atlaist, norādot, ka process var prasīt vairākus mēnešus.

Krauklis nešaubījās, ka arī citām pašvaldībām nāksies atlaist savus darbiniekus nodokļu reformas dēļ. Politiķis atsaucās uz Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) pētījumu, kurā, analizējot Dobeles novada pašvaldību, secināts, ka tur bezdarbs reformas dēļ pieaugtu par 2%. Krauklis arī atzīmēja, ka Dobele ir viena no attīstītākajām Reģionālo attīstības centru apvienības (RACA) pašvaldībām, līdz ar to reformas negatīvās sekas varētu būt vēl vairāk izjūtamas mazāk attīstītos novados.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Saeima galīgajā lasījumā pieņēma nodokļu reformas likumus, paredzot virkni būtisku izmaiņu, kas tiks īstenotas no nākamā gada, tajā skaitā arī minimālās algas pieaugumu, kas paredz, ka tā pieaugs no 380 līdz 430 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)