Banner 980x90

Martā Valkā uz Latvijas skolu robotikas sacensībām pulcēsies ap 200 skolēni no visas Latvijas

Valmiera, 6.febr., LETA. No 4.marta līdz 5.martam Valkā notiks "First Lego League" robotikas sacensības, kurās piedalīsies ap 200 jauniešu no dažādām Latvijas skolām, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Sacensībās par čempiona titulu cīnīsies skolēnu komandas vecumā no 9 līdz 16 gadiem. Jauniešiem būs jādemonstrē savas spējas "Lego Mindstorms" robotu būvēšanā un programmēšanā, kā arī jāprezentē savas zināšanas par mūsdienu zinātnes problēmām.

Katru gadu starptautiski tiek pasludināta jauna zinātnes tēma, kas rosina skolēnus pētīt mūsdienu zinātnes problēmas. Šogad tā ir "Animal Allies" jeb "Dzīvnieki-sabiedrotie", kuras ietvaros skolēnu komandas izzinās cilvēku un dzīvnieku savstarpējo mijiedarbību.

"First Lego League" programmas mērķis ir iedvesmot jauniešus pievērsties tādām nozarēm kā zinātne, tehnoloģijas, inženierija, matemātika, kā arī attīstīt tiem nepieciešamās zināšanas un iemaņas. Sacensības tiek organizētas vairāk nekā 80 pasaules valstīs, kurās piedalās 25 000 komandu. Latvijas sacensību uzvarētājiem tiek dota iespēja piedalīties Eiropas atklātajā čempionātā.

Sacensības Latvijā organizē biedrība "First Lego League Latvia" sadarbībā ar Valkas novada domi un SIA "Robotiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)