Banner 980x90

Krūmiņš: Piesaistot daudzus latviešu spēlētājus, Valgas komandai parādījās Latvijas atbalstītāji

Varis Krūmiņš/ Foto: Valka24.lv
Varis Krūmiņš/ Foto: Valka24.lv

Pēc daudzu Latvijas spēlētāju piesaistīšanas Igaunijas basketbola komandai no Valgas pilsētas parādījās latviešu sponsori, tāpēc tagad pieņemts lēmums spēlēt abu valstu nacionālajos čempionātos, sarunā ar aģentūru LETA izteicās komandas galvenais treneris Varis Krūmiņš.

Komanda "Valka"/"Valga", kas līdz šim bija pazīstama kā Valgas "Maks ja Moorits", nākamajā sezonā spēlēs gan Igaunijas čempionātā, gan arī "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL). Tā savas cīņas aizvadīs Valgā.

Kā izteicās Krūmiņš, šis būs savā ziņā unikāls projekts, jo vismaz viņam nav zināma neviena cita komanda pasaulē, kas vienlaicīgi piedalījusies divu valstu nacionālajos čempionātos.

"Šāda doma parādījusies pēc jaunā gada, vienojoties abu draudzīgo pilsētu mēriem. Kāpēc gan nespēlēt, ja daudzas Latvijas pilsētas, ieskaitot Rīgu, mums ir tuvāk nekā Tallina, kur braucam regulāri," stāstīja Krūmiņš. "Nav mazsvarīgi, ka vienībā pagājušajā sezonā bija pieci latvieši, tādējādi tai parādījās arī atbalstītāji no Latvijas puses."

Kā stāstīja Krūmiņš, vienības sastāvs jau ir nokomplektēts un nākamajā sezonā tajā spēlēs seši Latvijas basketbolisti. Vienībā palicis pērnais līderis Jurijs Aleksejevs, kā arī Edgars Krūmiņš un Kalvis Krūmiņš. Savukārt klāt nākuši Jēkabs Rozītis no "Barons"/LDz un Kristaps Kanbergs, kurš līdz šim bija "Ventspils" sistēmā. Savukārt pēc sešu gadu pārtraukuma Baltijā atgriezies Mārtiņš Berķis.

"No igauņiem mums palikuši divi pagājušās sezonas spēlētāji, un šie astoņi basketbolisti veidos vienības kodolu. Pārējie būs jaunie spēlētāji," atklāja treneris.

"LBL nolikums izveidots tāds, ka igauņi mums nebūs leģionāri un drīkstēs spēlēt bez ārzemju licences. Savukārt Latvijas basketbolisti Igaunijas līgā gan ir leģionāri, un mums nāksies pamatīgi maksāt par licenču iegādi," Krūmiņš atklāja nianses.

Kā zināms, komanda LBL aizvadīs divus apļus, kas kopā dos 20 spēles.

"Baltijas Basketbola līgā (BBL) nespēlēsim. Ja netiksim izslēgšanas spēlēs Latvijā, mums šosezon būs vien par 6-8 spēlēm vairāk nekā pērn," pauda Krūmiņš, izsakoties, ka Valkas un Valgas apvienotajai komandai abos čempionātos kopā regulārajā sezonā plānoti 50 mači. "Latvijā mums piedāvāja spēlēt arī trīs un četrus apļus, bet tas nebūtu iespējams."

Iepriekšējā sezonā BBL Valgas komanda 12 spēlēs guva četras uzvaras, paliekot panākuma attālumā no izslēgšanas turnīra sasniegšanas.

"Igaunijā regulārajā sezonā bijām sestie, bet vajadzēja būt piektajiem, ja TU/"Rock" nesarunātu spēli ar "Parnu"," pauda Krūmiņš. "Ceturtdaļfinālā ar 1-3 piekāpāmies Raplas "Tyco", tomēr bija izredzes iekļūt pusfinālā. Kopumā iepriekšējā sezona bija vairāk vai mazāk veiksmīga. Vasarā mūs atstājuši Reinis Strupovičs un Māris Ļaksa, bet komanda noteikti nav kļuvusi vājāka."

"Cīnīsimies. Mans uzdevums ir kapāt," kaujinieciski noskaņots treneris.

Kā zināms, "Aldaris" LBL 25.sezonas pamatturnīrā piedalīsies "VEF Rīga", "Ventspils", "Jēkabpils", "Liepāja"/"Triobet", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Barons"/LDz, "Valmiera"/ORDO, "Jelgava", "Latvijas Universitāte", "Ogre" un "Valka"/"Valga".

Turnīrs sāksies 29.septembrī un ilgs līdz 27.aprīlim. "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" aizvadīs pa 20 spēlēm, bet deviņām pārējām komandām katrai būs 36 spēles. Komandas rangu tabulā tiks sarindotas, ņemot vērā izcīnīto uzvaru procentu.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies pamatturnīra sešas labākās komandas (arī "Valka"/"Valga", ja kvalificēsies).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)