Banner 980x90

Krauklis: pašvaldība nevar ierobežot automazgātavas būvniecību pilsētas centrā

Valmiera, 10.marts, LETA. Plānotā "Puto" automazgātavas celtniecība bijušās tipogrāfijas vietā Rīgas ielā ir saskaņā ar Valkas teritoriālo plānojumu un nebojā pilsētas ainavu, līdz ar to pašvaldība tās būvniecību nevar apturēt, aģentūrai LETA pavēstīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija").

Pašvaldība ir tiesīga ierobežot tikai azartspēļu biznesu un alkohola tirdzniecību, skaidro Krauklis.

Viņš arī norādīja, ka pašvaldība jau vairākkārt ir izmantojusi savas pirmpirkuma tiesības attiecībā uz citiem objektiem pilsētā, piemēram, seno arodskolas ēku Tālavas ielā 12 vai bijušo Krājbankas namu, ko iecerēts tuvākajā laikā sakopt. Iegādāties vēl vienu ēku, nezinot ko ar to iesākt, būtu neprāts, uzskata mērs.

Krauklis atzīmē, ka līdz šim nav izdevies atrast pielietojumu vecās tipogrāfijas ēkai. Potenciālie investori uzreiz norādījuši, ka būves atjaunošana un iztīrīšana prasītu pārāk lielus līdzekļus. Ņemot vērā plānotos Valkas – Valgas centra atjaunošanas darbus, vecā tipogrāfijas ēka tā arī paliktu nesakopta un bojātu pilsētas ainavu, pieļauj pašvaldības priekšsēdētājs.

Tāpat Krauklis arī norāda, ka iedzīvotājiem jau ir bijusi iespēja iesaistīties teritorijas plānošanā un vecās tipogrāfijas ēkas saglabāšanā, piedaloties publiskajās apspriešanās, taču tie to nav izmantojuši.

Atsaucoties uz izskanējušajām bažām par kaitējumu ko videi var nodarīt jaunā automazgātava, Krauklis norāda, ka pašlaik lielāku kaitējumu Pedeles upei un Zāģezeram nodara tieši tie autoīpašnieki, kuri savus transportlīdzekļus mazgā paši upes vai ezera krastā.

Krauklis informēja, ka par automazgātavas būvniecību pilsētā interesējušies četri uzņēmumi, no kuriem divi iegādājušies īpašumus. Viens no tiem ir iegādājies veco tipogrāfijas ēku, savukārt otrs zemes īpašumu aiz veikala AIWA un izņēmis būvatļauju, taču dome šobrīd nav zināms par projekta attīstību tur. Savukārt vecā tipogrāfija atrodas automazgātavas biznesam gana izdevīgā vietā - pilsētas centrā.

Jau ziņots, ka Valkā nojauks veco tipogrāfijas ēku Rīgas ielā 12, kas savulaik piederējusi ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotajam valcēnietim Jānim Rauskam, lai tās vietā celtu pašapkalpošanās automazgātavu. Automazgātavu celts uzņēmums SIA "Senulat", kas senāk arī atbalstījis vietējo basketbola klubu "Valka/Valga".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)