Banner 980x90

Kaimiņam par debašu kārtības neievērošanu izslēdz mikrofonu

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) ceturtdien, 26.martā, parlamenta sēdē neievēroja Saeimas Kārtības ruļļa noteikumus par debašu kārtību, un pēc Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) aicinājuma viņam tika izslēgts mikrofons.

Kaimiņš vēlējās debatēt, lai paustu atbalstu grozījumu parlamentārās izmeklēšanas komisiju darbībā nodošanai izskatīšanai komisijās. Saskaņā ar Kārtības rulli, izskatot jautājumu par kāda likumprojekta nodošanu izskatīšanai komisijās, viens deputāts var runāt "par" un viens "pret", paskaidroja Mūrniece.

Pirms Kaimiņa iespēju runāt "par" jau bija izmantojis deputāts Ringolds Balodis (NSL). Tāpēc Kaimiņam sākotnēji netika dots vārds, jo, kā norādīja Saeimas priekšsēdētāja, šādu iespēju neparedz Kārtības rullis. Tad Kaimiņš informēja, ka izmantos iespēju runāt "pret", un viņam tika ļauts uzstāties debatēs.

Taču deputāts savā runā sāka paust atbalstu grozījumu nodošanai izskatīšanai komisijās, tāpēc Mūrniece lika izslēgt viņa mikrofonu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)