Banner 980x90

Agroķīmijas tirgotājs "Baltic Agro" pērn strauji kāpinājis apgrozījumu un peļņu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Agroķīmijas tirgotāja SIA "Baltic Agro" pagājušajā gadā strādāja ar 132,921 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 24% pieaugums salīdzinājumā ar 107,572 miljoniem eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa palielinājusies par 35% - no 1,831 miljona eiro 2014.gadā līdz 2,478 miljoniem pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, uzņēmums joprojām piedāvā daudzveidīgu lauksaimniecisko pakalpojumu klāstu - minerālmēslus, augu aizsardzības līdzekļus, graudaugu un zālāju sēklu, lopbarības piedevas, graudu un rapša iepirkumus, apstrādi un uzglabāšanu, kā arī konsultācijas un citus pakalpojumus. Finanšu rādītājus izdevies kāpināt pēc jauna graudu un rapša pieņemšanas punkta izbūves Gulbenē, kas, pateicoties graudaugu rekordražai, ļāva būtiski palielināt graudu pirmapstrādes pakalpojumu un tirdzniecības apjomu.

Savukārt šā gada mērķis ir asās konkurences apstākļos nostiprināt tirgus pozīcijas minerālmēslu, sēklu un augu aizsardzības līdzekļu segmentā un palielināt tirgus daļu graudu un rapša grupā. Lai uzlabotu preču loģistiku, šogad "Baltic Agro" plāno ieguldījumus Liepājas, Saldus un Gulbenes servisa centros, kā arī tiks pētīti jauni biznesa virzieni. Plānots veikt izmēģinājumus vairākās zemnieku saimniecībās, galvenokārt ar sēklām, augu aizsardzības līdzekļiem un minerālmēsliem, vienlaikus organizējot Lauku dienas vairākos Latvijas reģionos.

"Baltic Agro" reģistrēts 1994 gadā Rīgā, tā nosaukums līdz 2009.gadam bija SIA "Kemira GrowHow". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 802 340 eiro, nodarbināto skaits pērn - 128 darbinieki.

"Baltic Agro" pilnībā pieder Dānijas vadošajam lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding", kas apvieno vairākus desmitus tūkstošu fermeru un lauksaimniecības produktu ražotāju firmu.

"Baltic Agro" vairākus gadus ir lauksaimniecības industrijas topa pirmajā trijniekā "Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas Biznesa gada pārskatā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)