Banner 980x90

Vidzemes skolas noskaidrojušas "Ledus Gladiatori" piektās sezonas uzvarētājus

Publicitātes foto/ Foto: Raivo Sarelainens
Publicitātes foto/ Foto: Raivo Sarelainens

No otrdienas, 23.februāra līdz ceturtdienai, 25.februārim, Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) aizvadītas Latvijas lielākās skolu slidošanas sacensību "Ledus Gladiatori" fināli, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē VOC sabiedrisko attiecību speciālists Ģirts Broks.

Sacensību piektajā sezonā par ātrāko slidotāju titulu kopumā cīnījās vairāk kā 80 klašu komandas un vairāk kā 1000 slidotāju, kā arī, tikpat daudz atbalstītāju, kuri jūtot līdzi savām komandām palīdzēja tām ne tikai sasniegt labākus rezultātus, bet arī paši cīnījās par skaļāko un atraktīvāko atbalstītāju titulu. Ceturto klašu divīzijā aktīvākie līdzjutēji bija Valmieras Pārgaujas sākumskolai. Piekto klašu divīzijā visskaļāk līdzi saviem skolasbiedriem juta Strenču novada vidusskolas līdzjutēju komanda. Sestajā divīzijā visskaļāk tika atbalstītas Priekuļu vidusskolas komandas. Septītajā divīzijā skaļākie līdzjutēji bija no Burtnieku Ausekļa vidusskolas, savukārt astoto klašu divīzijā Mazsalacas vidusskolas 8.a klases karsēji.

Kā pirmie, 23. februārī, savā starpā ātrākos slidotājus noskaidroja ceturto un piekto klašu divīzijas Gladiatori. Ceturto klašu priekšsacīkstēs, kā arī finālsacensībās dominēja Valmieras skolu komandas, kuras arī sadalīja pirmās trīs godalgotās vietas. Uzvaru izcīnīja Valmieras sākumskolas apvienotā A. un D. klašu komanda, otro vietu ieņēma Valmieras Pārgaujas sākumskolas 4.b klases Gladiatori, savukārt trešajā vietā ierindojās Valmieras sākumskolas 4.b klases slidotāji.

Piekto klašu divīzijā pirmo vietu dalīja Valmieras sākumskolas 5.b un Limbažu sākumskolas 5.klases komandas, savukārt trešā vietā atkal valmieriešiem – Valmieras Pārgaujas sākumskolas 5.c II komanda.

Sesto klašu divīzijā risinājās ļoti spraigas cīņas. Lai gan priekšsacīkstēs ātrāko stafetes laiku uzrādīja Limbažu sākumskolas Gladiatori, tomēr, finālslidojumā pārsteidzoši ātru laiku uzrādīja Naukšēnu novada vidusskolas komanda, kura arī izcīnīja uzvaru 6.klašu divīzijā, par sešām sekundēm apsteidzot Limbažu sākumskolas komandu. Trešo vietu izcīnīja Strenču vidusskolas slidotāji, kuri ārpus pirmā trijnieka atstāja Valmieras Viestura vidusskolas 6.c klases komandu.

Savukārt, septīto klašu divīzijā, divas no trim godalgotajām vietām ieņēma Valmieras Valsts ģimnāzijas komandas. Proti, uzvaru izcīnīja VVĢ 7.b klases komanda, taču trešo vietu ieņēma VVĢ 7.c slidotāji. Arī šajā divīzijā top 3 "ielauzās" limbažnieki, kuri ar Limbažu novada ģimnāzijas 7.c klases komandu finālsacensībās izcīnīja otro vietu. No uzvarētāju pjiedestāla, tikai par septiņām sekundēm, atpalika ceturtās vietas ieguvēji, Burtnieku Ausekļa vidusskolas 7.kl. komanda.

Arī noslēdzošajā, astoto klašu divīzijā vietu sadalījums līdzīgs. Pirmo vietu izcīnīja Valmieras Viestura vidusskolas 8.a klases komanda, otro vietu atkal ieņēma Limbažu novada ģimnāzijas Gladiatori, kas no pirmās vietas atpalika par 16 sekundēm, savukārt trešo vietu, ar divu sekunžu pārsvaru pār Vijciema pamatskolas 8.kl. slidotājiem, izcīnīja Naukšēnu novada vidusskolas 8.kl. komanda.

Kopumā, "Ledus Gladiatori" 5.sezonā visaugstvērtīgāko sniegumu rādīja Valmieras skolu audzēkņi, kuriem izdevās atkārtot pagājušā gada limbažnieku uzstādīto rekordu, proti, izcīnīt uzvaras četrās no piecām klašu divīzijām un kopumā no 15 godalgotajām vietām ieņemt astoņas.

Paralēli sacensībām "Elektrum" ledus hallē, Vidzemes OIimpiskā centra universālajā sporta zālē risinājās aktivitātes Latvijas gumijlēcēju kluba un 1188.lv piepūšamajās atrakcijās, kā arī sacensību dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savu precizitāti Poligona lāzertaga spēlē.

Balvas "Ledus Gladiatori" dalībniekiem, komandu pārstāvjiem un karsējiem bija sarūpējuši Vidzemes Olimpiskais centrs, Valmieras pašvaldība, Valmieras Drāmas teātris, Valmieras kulturas centrs, Sajūtu parks, Kino Gaisma, peldbaseins Rifs, lāzertags Poligons, atpūtas centrs Avoti, Gaujas tramvajs, Eži, Valmieras stikla šķiedra, ZAAO, Valmiera/ORDO, Zelta zirgs un Mežezers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)