Banner 980x90

Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Strenčos palīdzēts jau 600 iedzīvotājiem

Foto: Valka24.lv
Foto: Valka24.lv
2015.gada 1.oktobrī Strenču novadā tika atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs (VPVKAC). Klientu apkalpošanas centrs atrodas Rīgas ielā 7 līdzās Tūrisma informācijas centram. ​Šobrīd Strenču VPVKAC ir apkalpojis vairāk kā 600 iedzīvotājus, kuriem ir bijusi nepieciešama palīdzība, lai atrisinātu radušos situāciju vai vienkārši ir bijis nepieciešams sniegt atbildi uz kādu neskaidru jautājumu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja VPVKAC speciāliste Simona Kalniņa, visbiežāk izmantotās valsts iestādes mūsu centrā ir bijušas - VSAA, VID un PMLP. Šobrīd populārākie pakalpojumi no VSAA ir slimības pabalsts, apbedīšanas pabalsts, invaliditātes pensija. VID – Gada ienākumu deklarāciju aizpildīšana un algas nodokļa grāmatiņas iesniegšana darbavietā, PMLP – dzīvesvietas deklarēšana, visbiežāk to izmanto jaunie vecāki, kuri pēc dzimšanas apliecības saņemšanas vēlas deklarēt jaundzimušo. 

2014.gada pirmajā pusē tika īstenots pilotprojekts, kas sniedz iespēju izvērtēt divas pieejas, kā efektīvāk un ērtāk iedzīvotājiem un uzņēmējiem nodrošināt valsts iestāžu pakalpojumu saņemšanu. Šī pilotprojekta veiksmīgas īstenošanas rezultātā, ļoti iespējams, jau nākotnē visā Latvijā tiks izveidots Valsts vienotais klientu apkalpošanas centru tīkls. Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Strenčos piedāvā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA), Valsts darba inspekcijas (VDI), Valsts zemes dienesta (VZD), Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP),Valsts ieņēmumu dienests (VID), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), Uzņēmuma reģistrs (UR) pakalpojumus. Šeit pat uz vietas var iesniegt iesniegumus dažādu pabalstu saņemšanai, gada ienākumu deklarācijas iesniegumu un izmantot arī citus pakalpojumus, kā arī konsultāciju sniegšana par iestādes e-pakalpojumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)