Banner 980x90

Valmierā diskutēs par ilgtspējīga sabiedriskā transporta attīstību Vidzemes reģionā

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

22.oktobrī no plkst.10.00 līdz 14.00 Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu korpusā Tērbatas ielā 10 norisināsies seminārs "Ilgtspējīga sabiedriskā transporta attīstība Vidzemes reģionā: problēmas, izaicinājumi un iespējas", pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Viņa informē, ka Eiropas Savienības (ES) atjaunojamās enerģijas un klimata politikas mērķi paredz līdz 2020.gadam nodrošināt vismaz 10% no enerģijas patēriņa transporta sektorā nodrošināt no atjaunojamiem energoresursiem, tai skaitā biodegvielas. Turklāt degvielas piegādātājiem līdz 2020.gadam ir jāsamazina siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju apjoms par 6%, salīdzinot ar 2010.gadu.

Piedalīties aicināti valsts, pašvaldību iestāžu pārstāvji, transporta, enerģētikas un vides aizsardzības speciālisti, studenti, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un citi interesenti.

Seminārs tiek organizēts 13.Eiropas reģionu un pilsētu nedēļas atvērto durvju dienu ietvaros, kas no 1.septembra līdz 30.novembrim norisinās 31 Eiropas valstī – 177 reģionos un pilsētās. Darba kārtība: http://www.valmiera.lv/images/userfiles/Dokumenti/open_days_darba_kartiba.pdf

Reģistrēšanās semināram Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā: http://www.valmiera.lv/lv/ilgtspejiga_sabiedriska_transporta_attistiba_vidzemes_regiona

Semināru atklās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kurš 14.oktobrī Briselē ES Reģionālās partnerības darba grupā "Inovatīvā partnerība ilgtspējīgas enerģētikai 2020" (IPSE 2020) uzstāsies ar prezentāciju par ilgtspējīga sabiedriskā transporta attīstības izaicinājumiem Latvijā.

Pārstāve no Zviedrijas Anna Säfvestad Albinsson un Tartu pilsētas pašvaldības pārstāvis Janus Tamm no Igaunijas stāstīs par praktiskiem piemēriem un pilotprojektiem ilgtspējīgai sabiedriskā transporta attīstībai, izmantojot biometānu un dabasgāzi, iepazīstinās ar rezultātiem un turpmākajām darbībām.

Semināra otrajā daļā tiks apspriesta Latvija situācija dabasgāzes un biogāzes sektorā. Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas pārstāvis Gustavs Gudzuks raksturos ilgtspējīga transporta nozīmi klimata pārmaiņu problemātikas kontekstā. Latvijas Biogāzes asociācijas pārstāvis Andis Kārkliņš iezīmēs esošo situāciju un nākotnes tendences Latvijas biogāzes nozarē.

Savukārt Kristīne Ruģele no Rīgas Tehniskās universitātes iepazīstinās ar veikto pētījumu par biogāzes izmantošanas iespējām transporta sektorā Valmierā un tehniskajiem aspektiem biometāna un dabasgāzes ražošanai un izmantošanai transportā.

Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants stāstīs par pilotrisinājumiem sabiedriskā transporta organizēšanai reģionos ar zemu iedzīvotāju blīvumu. Savukārt "VTU Valmiera" transporta daļas vadītājs Guntis Kamzols sniegs ieskatu reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumu uzņēmumā.

Semināra izskaņā interesentiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem būs iespēja ekspertiem uzdot interesējošus jautājumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)