Banner 980x90

Valkas mākslas skolas audzēkņa darbs būs ietverts vides izglītības izstādē

Kā norādīja Laima Jekšiņa, SIA "Zaļā josta" mārketinga projektu vadītāja, tad ir noslēdzies vizuālās mākslas konkurss "Mani ieteikumi, kā saudzēt dabu" un noteikti konkursa laureāti, kas kopā ar klasi varēs izzināt papīra vēsturi un iepazīt dažādus papīra veidus, kā arī iemācīties pagatavot papīru mājas apstākļos.
Konkursa laureātus darbi tiks izmantoti izglītojošas izstādes izveidei. Kopumā konkursam tika iesniegti 770 skolēnu mākslas darbi no 74 mācību iestādēm. Pēc vairāku stundu ilgas zīmējumu izvērtēšanas tika noteikti 20 labāko darbu autori, kuru darbi tiks ietverti vides izglītības izstādē, to vidū arī 11.gadīgā Valkas mākslas skolas audzēķna Toma Gaiļa darbs. 

Kopumā konkursam tika iesniegti 770 skolēnu mākslas darbi no 74 mācību iestādēm. Mazākie darbu autori bija nepilnus trīs gadu veci, bet vecākais iesniegto darbu autors bija 24 gadus vecs. Visus iesniegtos zīmējumus izvērtēja SIA "Zaļā josta" kolektīva pārstāvji un konkursa atbalstītāja - A/S "Map Latvia" - kolektīva pārstāvji, izvērtējot gan zīmējumu estētisko skaistumu, gan atbilstību tēmai, gan arī klāt pievienotā apraksta pamācošo raksturu un tajā ietverto vēstījumu.
{baneris}
Kā informē Laima Jekšiņa, tad "Zaļā josta" izsaka pateicību visiem skolēniem, kas piedalījās konkursā "Mani ieteikumi, kā saudzēt dabu". Visi iesniegtie darbi ir izpildīti no sirds un pauž bērnu patieso skatījumu uz apkārtējo vidi un atspoguļo skolēnu uzskatus par veidiem, kā parūpēties par vidi. Darbos, galvenokārt, dominē galvenās pastāvošās vides problēmas - piesārņojuma draudi, kūlas dedzināšana, dabā izmestas atkritumu kaudzes utt., taču vairākos darbos atklājas pilnīgi citas nozīmīgas vides problēmas, kuras izdevies bērniem identificēt un uzsvērt to nopietnību. Ļoti interesanti un pamācoši ir skolēnu piedāvātie risinājumi apkārtējās vides saudzēšanai - ar tiem tuvāk varēs iepazīties SIA "Zaļā josta" rīkotajā vides izglītības izstādē, kuru plānots izstādīt jau šovasar vairākās Latvijas pilsētās.

Konkurss "Mani ieteikumi, kā saudzēt dabu" norisinājās sadarbībā ar A/S "Map Latvia" un interneta vortālu www.atkritumi.lv. Visa informācija par konkursu un konkursa nolikums atrodams SIA "Zaļā josta" mājas lapā www.zalajosta.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)