Banner 980x90

Valkas ģimnāzijā dzeja aizrauj klausītājus

Trešdien, 28.janvārī, Valkas ģimnāzijā notika Valkas jaunās dzejnieces Vivitas Brolītes pirmais dzejas vakars. Pasākumu apmeklēja dzejnieces draugi un kolēģi.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja Valkas novada pašvaldībā, Vivitas dzeju klausīties bija atnākuši arī Valkas novada literārās apvienības biedri.

Ievadvārdos Vivita pateicās visiem, kuri pamudinājuši viņu parādīt savu sarakstīto plašākam cilvēku lokam. Vislielākais paldies Violetai Murinai – tieši viņa, dzejniecei neko nesakot, bija sagatavojusi un izdevusi viņas pirmās dzejoļu grāmatas maketu "Un varbūt nedaudz". Tas arī pamudinājis rīkot pirmo dzejas vakaru.

Pasākumā skanēja dzeja no pirmā krājuma, to izpildīja, kā dzejniece teica – "četras debess puses" – viņas audzēkņi, kuri skolā pie viņas apgūst teātra mākslu. Dzejas lasījumus papildināja ģitāras skaņas. Atmosfēru bohēmisku padarīja zāles noformējums – video projekcijas zāles telpā atgādināja zvaigžņotas debesis, ļaujot dzejas vakara viesiem iejusties sapņainā atmosfērā.

"Miljons prieka mirkļu, asaru un paldies visiem, kas bija ar mani," saka Vivita. Pirmo grāmatas maketu "Un varbūt nedaudz" viņa dāvināja ģimnāzijas direktorei Lilitai Kreicbergai.

Nākotnē Vivita plāno uzstāšanos Zvārtavā, kā arī literārās apvienības projekta vadītājas Mārītes Magones mudināta, ar savu dzeju klausītājus iepazīstinās 26.februārī literārajā kafejnīcā Valkas pilsētas kultūras namā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)