Banner 980x90

Valkā notiks 37.Cimzes mūzikas dienas

Aprīlī Valkā 37.reizi norisināsies tradicionālās Cimzes mūzikas dienas, kuras organizē Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skola, aģentūru LETA informēja Cimzes Valkas mūzikas skolas direktore Līga Veinberga.

Ceturtdien, 7.aprīlī plkst.13.00 un plkst.17.00 Cimzes Valkas Mūzikas skolā norisināsies Starptautiskais Jāņa Cimzes Jauno talantu festivāls.

Festivāla koncertos piedalīsies 14 dažādu konkursu un festivālu laureāti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas. Jaunie talanti spēlēs vijoli, kankli, kokli, klavieres, klarneti un saksofonu. Katra dalībnieka programmas ilgums vidēji 10 minūtes.

8.aprīļa dienas pirmajā pusē festivāla dalībnieki pulcēsies domē uz pieņemšanu pie Valkas novada domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa (Vidzemes partija), tad sekos izbraukums uz koncertiem Strenču vidusskolā un Valgas pamatskolā. Festivāla dalībniekiem paredzēta ekskursija pa Valku/Valgu saistībā ar Cimzes vietām, bet plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā.

Izskanēs Starptautiskā Jāņa Cimzes Jauno talantu festivāla noslēguma koncerts ar Ziemeļlatvijas kameransambļa "Livonija" piedalīšanos.

Festivāla žūrija noteiks vienu galveno balvu 100 eiro, savukārt skatītāju rokās ir skatītāju simpātijas balva 50 eiro apmērā. Vērtēti tiks visi festivāla koncerti, tādēļ pašvaldība aicina mūzikas draugus apmeklēt koncertus, ar savu klātbūtni un aplausiem atbalstīt jaunos censoņus, kā arī izvēlēties un nobalsot par sev simpātiskāko jauno izpildītāju.

Cimzes mūzikas dienas noslēgsies 9.aprīlī plkst.17.00 Cimzes Valkas Mūzikas skolā ar skolas 70 gadu jubilejas ieskaņu koncertu, kurā piedalīsies labākie solisti, ansambļi un viesi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)