Banner 980x90

Valkā norisināsies Latvijas un Igaunijas Līgo dižkoncerts

Daugavpils, 16.maijs, LETA. Valkā Līgo svētki 23.jūnijā tiks svinēti kopā ar kaimiņiem igauņiem, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere - Kvēpa.

No plkst.9 līdz 15 pie Valkas brīvdabas estrādes darbosies "Vislatvijas Jāņu gadatirgus". Savukārt plkst.22 sāksies Latvijas un Igaunijas Līgo dižkoncerts "Līgojam Valkā kopā ar igauņiem!", kurā uzstāsies estrādes mākslinieki no Latvijas un Igaunijas - Ginta Krievkalna, Ivars Cinkuss, Lorija Vuda Cinkusa, Samanta Tīna, Jānis Buķelis, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Birgita Sarapa, Getera Jāni, jaunais talantīgais solists Artūrs Biķernieks un citi.

"Mūsu vēsturē ir daudz kopīga ar igauņiem, un viņu loma Latvijas neatkarības izcīnīšanā ir ļoti liela. Tāpēc pavisam loģiski, ka Latvijas un Igaunijas simtgades gadā gribam sarīkot vērienīgus svētkus, kur latvieši un igauņi kopā svinētu vasaras saulgriežus," stāsta Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Šajā dienā Igaunijā tiek svinēta arī Uzvaras diena jeb Cēsu kaujas gadadiena, un tie ir tādi paši svētki kā Lāčplēša diena Latvijā.

Pēc dižkoncerta un nakts balles, kas sāksies pusnaktī, visi būs aicināti piedalīties pliko skrējienā. Starts skrējienam tiks dots saullēktā. Skrējiena uzvarētājam organizatori sola īpašu balvu.

Ieeja pasākumā būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)