Banner 980x90

Valkā izskan Marimbas svētki

Šodien Valkā izskan Marimbas svētki Jāņa Cimzes dienu pasākumu ietvaros, kuri veltīti latviešu pedagoga, pirmā latviešu tautas dziesmu melodiju apdarinātāja un latviešu koru kultūras pamatlicēja Cimzes dzīvei un darbībai, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne.
Uz Marimbas svētkiem varētu ierasties apmēram 25 jaunie sitaminstrumentu spēles audzēkņi, kuri pamatā apgūst marimbas spēli. Ir pieteikušies arī jaunie mūziķi no Igaunijas. Festivāla noslēgumā dalībniekiem muzicēs Strasbūras konservatorijas sitaminstrumentu spēles audzēknis Guntars Freibergs.

Vēl šodien valcēnieši un pilsētas viesi varēs baudīt Jauno zvaigznīšu festivāla koncertus. Šogad festivālam pieteikušies 11 jaunie mūzikas talanti. Tālākais viesis būs vijolnieks no Īrijas. Vēl viesu vidū būs pianiste no Lietuvas un ģitārists no Igaunijas.
{baneris}
Jauno zvaigznīšu festivālā piedalīsies arī pašmāju talanti - vijolnieks Rūdolfs Miķelsons un pianists Jānis Bērtiņš. Lielu interesi varētu izraisīt jaunā saksofoniste Madara Batulāne no Lielvārdes un akordeoniste Liene Stankēviča no Limbažiem. Festivālu kuplinās arī četri Emīla Dārziņa Mūzikas skolas audzēkņi: vijolniece Ulanta Gaile, flautiste Kristiāna Beitika, mežradznieks Krišjānis Rērihs un marimbists Patriks Skābardis.

Festivāla noslēguma koncerts Valkas Mūzikas skolā izskanēs šodien plkst.14. Kā katru gadu, Jauno zvaigznīšu festivālā kopā ar jaunajiem talantiem un atsevišķi muzicēs Ziemeļvidzemes kameransamblis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)