Banner 980x90

"Swedbank" mikrokredītos uzņēmumiem piešķīrusi miljonu eiro

Kopš "Swedbank" pērn sāka piedāvāt jaunu patēriņa kredīta veidu uzņēmumiem - mikrokredītu -, tas izsniegts jau viena miljona eiro apmērā, aģentūru LETA informēja "Swedbank" pārstāve Vineta Savicka.

To ir izmantojuši 145 uzņēmumi, vidējā finansētā summa ir 6700 eiro. Klienti to izmanto dažādām saimnieciskām vajadzībām, piemēram, iekārtu, automašīnu un dažādas tehnikas iegādei.

Mikrokredīts ir kredīta veids, ar kuru "Swedbank" piedāvā uzņēmumiem saņemt aizdevumu no 2000 līdz 15 000 eiro un kurā par nodrošinājumu kalpo naudas līdzekļu apgrozījums klienta norēķinu kontā un uzņēmuma īpašnieka galvojums. Tas ir viegli noformējams aizdevums nelielu pamatlīdzekļu - lietota auto, biroja aprīkojuma, instrumentu, ierīču u.c. - iegādei vai apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

"No savas puses mēģinām maksimāli vienkāršot gan mikrokredītu saņemšanas, gan izsniegšanas procesu. Netiek prasīti nodrošinājumi, netiek prasītas komercķīlas un tā tālāk. Tomēr no pelēkās ekonomikas pie šiem kredītiem nevar tikt, jo galvenais kritērijs ir uzņēmuma finanšu rādītāji. Ja uzņēmumam ir pozitīvs kapitāls un, vēlams, pozitīva peļņa, un apgrozījums starp bankas kontiem, tad tas jau var saņemt šādu mikrokredītu. Īstenībā pat neprasām biznesa projektu - ja cilvēks saka, ka viņam vajag, tad sistēma izanalizē finanses un klientam tiek pateikts, kāds apjoms viņam ir pieejams," intervijā aģentūrai LETA sacīja "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

Šogad pirmajos trīs mēnešos "Swedbank" izsniegto kredītu apjoms uzņēmumiem pieauga par 87%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, un sasniedza 135 miljonus eiro. Visvairāk finansētas ir ūdens apgādes, lauksaimniecības un mežsaimniecības, tirdzniecības, transporta, kā arī informācijas un komunikācijas nozares. Šogad "Swedbank" ir gatava piešķirt kopumā vienu miljardu eiro kvalitatīviem projektiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)