Banner 980x90

Strenču novada zemnieku saimniecība "Jaunstrūkas" šogad plāno iegādāties graudu laboratoriju

Valka24.lv
Valka24.lv
Strenču novada Plāņu pagasta zemnieku saimniecība (ZS) "Jaunstrūkas" šajā gadā plāno iegādāties graudu laboratoriju, ar kuru tiks šķiroti graudi, rapsis un pupas, liecina informācija ZS vadības ziņojumā par 2015.gadu.

Vadības ziņojumā minēts, ka šogad ZS "Jaunstrūkas" nepieciešams palielināt graudu uzglabāšanas iespēju, kas ļaus sagatavot kvalitatīvāku sēklas materiālu un iegūt labāku cenu par saražoto produkciju. ZS piedāvās kaltes pakalpojumus un graudu glabāšanu arī kā ārpakalpojumu. Plānots turpināt uzlabot agrotehniku, lai palielinātu graudaugu kultūru ražību, realizācijas apjomus, tādējādi palielinot arī ienākumus.

2015.gadā tika izstrādāts un Eiropas Reģionālās attīstības fondā (ERAF) iesniegts projekts graudu uzglabāšanas palielināšanai par 2000 tonnām, kā arī citas tehnikas iegādei, kas dod pozitīvu ekonomisko efektu, palielinot graudu uzglabāšanas iespējas un samazinot izmaksas.

ZS "Jaunstrūkas" šogad plāno arī jaunu graudaugu šķirņu plašāku ieviešanu.

ZS "Jaunstrūkas", kas galvenokārt nodarbojas ar laukkopību - graudu un rapšu audzēšanu, kaltes pakalpojumu sniegšanu -, kā arī mežsaimniecību, aizvadīto gadu noslēgusi ar apgrozījuma samazinājumu par 2%, sasniedzot 580 815 eiro. Pērn uzņēmuma peļņa sarukusi gandrīz divas reizes - ja 2014.gadā tā bijusi 147 222 eiro, aizvadītajā gadā sasniegusi vien 75 123 eiro. ZS "Jaunstrūkas" nodarbinājusi 15 cilvēkus, kas ir par vienu mazāk nekā gadu iepriekš.

ZS "Jaunstrūkas" reģistrēta 1992.gadā. Tās īpašnieks ir Valdis Circenis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)