Banner 980x90

Šonedēļ Valkā apskatāma unikāla tērpu kolekcijas izstāde

Foto: viegli.lv
Foto: viegli.lv

Valkā turpinās Starptautiskā kultūras un mākslas biennāle "Dzīve".

Kā pilsētas informācijas portālam Valka24.lv ziņo kurators Aivars Ikšelis, šonedēļ Valkas pilsētas kultūras nama pelēkajā zālē (Em. Dārziņa ielā 8) ir apskatāma Gatčinas (Krievija) mākslinieces Marinas Fazanovas tērpu kolekcijas izstāde "Baltijas debesis".

Valkas Starptautiskā kultūras un mākslas biennāle "Dzīve" izstādē izvietotie mākslinieces darbi ir no kolekcijas "Baltijas debesis". Tie ir unikāli, jo izgatavoti kā roku darbs un tikai vienā eksemplārā. Tērpu izgatavošanā izmantota Marinas Fazanovas izstrādātā oriģinālā tehnika, kas sevī ietver izšūšanu, tamborēšanu, adīšanu un tērpu detaļu apgleznošanu.

Izstādē redzamie tērpi veidoti 20. un 30.gadu stilā. Tā kā Valkas biennāle šogad norit Raiņa un Aspazijas gada noskaņās, tērpi īpaši izvēlēti no kolekcijas, kas atspoguļotu to laiku, kurā dzīvoja abi Latvijas dižgari.

Māksliniece Marina Fazanova beigusi Sanktpēterburgas A. Hercena Krievijas valsts pedagoģiskās universitātes Lietišķās mākslas fakultāti. Jau vairākus gadus ir Gatčinas Mākslas skolas pasniedzēja. Piedalījusies daudzos starptautiskos konkursos un izstādēs ar pašas veidotām tērpu kolekcijām. Modelējusi kostīmus horeogrāfiskajiem ansambļiem "Slavjanočka" un "Lukomorje". No 2001.gada kā tērpu modelētāja ar firmas zīmi FR strādā kopā ar partneri Darju Rubcovu.

Atbalsta VKKF un Valkas novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)