Banner 980x90

Šī diena, visticamāk, kļūs par karstāko 19.septembri valsts vēsturē

Rīga, 19.sept., LETA. Trešdienas pēcpusdienā gaiss Latvijā sakarsīs līdz +23..+28 grādiem, vienīgi Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes piekrastē gaisa temperatūra būs +19..+22 grādi, prognozē sinoptiķi.

Valsts lielākajā daļā gaidāma 19.septembra rekorda pārspēšana. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šajā datumā reģistrēta Latvijas teritorijā, ir +26,6 grādi 1975.gadā.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē. Laiks būs sauss un saulains, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē un Vidzemē parādīsies vairāk mākoņu.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +27 grādiem, mērenu dienvidu vēju pakāpeniski nomainīs rietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 12 metru sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu perifērija. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 758-762 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī galvaspilsētā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)