Banner 980x90

Sākas balsošana par LU un "Ghetto Games" stipendiju konkursa dalībniekiem

No ceturtdienas, 11.jūlija līdz 17.jūlijam sociālajā tīklā  "draugiem.lv" norisinās balsošana par Latvijas Universitātes (LU) un "Ghetto Games" konkursa dalībniekiem. Visvairāk balsu savākušie jaunieši iegūs iespēju turpināt cīņu par augstskolas stipendiju četru gadu garumā.

Konkursā par vienu LU stipendiju, kas segs mācību maksu bakalaura grāda un/vai profesionālās kvalifikācijas iegūšanai, šovasar pieteicās vairāk kā 60 jaunie sportisti, bet pēc otrās kārtas atsijājās 40 potenciālie stipendiāti. Viņu vidū ir futbola, florbola un basketbola spēlētāji, kā arī dejotāji un skeitparka sporta veidu pārstāvji, kas sevi pierādījuši "Ghetto Games" rīkotajās sacensībās.

Astoņi sportisti - Ingus Rutulis, Ruslans Prošins, Kristaps Kokins, Kristiāns Ķiksis, Vitālijs Feščenko, Artūrs Fjodorovs un Jānis Pastars, pareizi atbildot uz sagatavotajiem erudīcijas jautājumiem "Ghetto Games" sacensību laikā, nodrošināja sev iekļūšanu konkursa finālā. Pārējie jaunieši - Gustavs Gotauts, Arturs Portnovs, Artūrs Šolins, Kristīne Kalniča, Intars Janbergs un Ronalds Grebis - savukārt ir iekļuvuši "balsošanas kārtā", no kuras, pateicoties atbalstītāju balsojumam, finālā iekļūs trīs dalībnieki. Sociālajā tīklā "draugiem.lv" var iepazīties ar šo puišu video vēstījumiem, kuros viņi skaidro savu motivāciju, kāpēc pieteicās konkursam un kāpēc vēlētos tajā uzvarēt. Par stipendijas kandidātiem iespējams nobalsot šeit: http://www.draugiem.lv/ghettogames/gallery/?aid=48370393

Stipendijas ieguvējs tiks noskaidrots konkursa finālā, kas notiks 18.jūlijā Grīziņkalna skeitparkā un kurā desmit finālisti pierādīs savu sportošanas prasmi un erudīciju.

Kā zināms, par iespēju saņemt LU stipendiju "Ghetto Games" sportisti cīnās jau otro gadu. Pērn tiesības saņemt stipendiju ieguva basketbolisti Artis Lunts un Romāns Larionovs, futbolists Artūrs Aleksejevs un dejotājs Ruslans Ļevčenko.

Stipendiju konkursa uzvarētājs nesaņem priekšrocības LU uzņemšanas konkursā. Stipendijas saņēmējam līdz 15.jūlijam nepieciešams iesniegt dokumentus LU un izturēt iestāšanās konkursu.

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Pašlaik visās 134 akreditētajās studiju programmās Latvijas Universitātē mācās vairāk nekā 16 000 studentu. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

"Ghetto Games" piecu gadu laikā kļuvusi par nozīmīgāko jauniešu kustību valstī, jo, gadā rīkojot aptuveni 70 pasākumus, dažādās sportiskās aktivitātēs iesaistījusi ap 50 000 sekotāju. "Ghetto Games" mērķis ir palīdzēt jauniešiem pilnveidot sevi, sniedzot iespēju pozitīvā vidē sportot un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, attīstīt talantus un iesaistīties brīvprātīgajā darbā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)