Banner 980x90

Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā viesosies grupa "Franco Franco"

Turpinot labas mūzikas meklējumus, šonedēļ Radio Valmiera ēterā uz stundiņu dzīvajā aicināta grupa "Franco Franco". Spēlē jau kopš 2009.gada, tomēr līdz šim ir bijuši salīdzinoši klusi, kaut gan... Varbūt paši esam vainīgi, ka par to uzzinām tikai tagad, tomēr arī līdz šim visskaļākais "Franco Franco" gājiens izdarīts pirms aptuveni mēneša, kad grupa marta sākumā laida klajā savu pirmo video klipu dziesmai ar nosaukumu "Frank Killed Lee" (meklējam iekš YouTube).

Reinis, Elizabete, Kristīne un Toms "Franco Franco" muzikālo skanējumu raksturo kā indie pop, jebšu neatkarīga popmūzika – vienlaicīgi viegla popmūzikas faniem, pietiekami neatkarīga tiem, kuri meklē mūziku, kuru nedzird peldot pa galveno straumi. Īsāk sakot – būs labi kā vieniem, tā otriem jau šo ceturtdien (11.aprīlī). Raidījuma Akustiskā Ceturtdiena sākums plkst.20.00!

"Franco Franco" mūzika neuzmācīgi piesaista un ja klausās vērīgi, nedaudz arī intriģē. Elizabetes uzstājīgais vokāls kombinācijā ar Mārtiņa pārdomātajiem ritmiem un Kristīnes precīzi akcentētajiem taustiņiem liek neviļus spiest repeat pagaidām vien divām šobrīd interneta plašumos pieejamām "Franco Franco" dziesmām. Bez jau pieminētās "Frank Killed Lee", grupas profilā sociālajos tīklos klausāma arī "Grasshoppers Novel", kas gan ir krietni elektroniskāka un atklāj "Franco Franco" otru seju – priekšplānā izvirzoties Toma virtuozajam basam un drīzāk drum'n'bass, ne popmūzikas inspirētam ritma zīmējumam. Un atkal neviļus pavīd: "Kāpēc par šo grupu mēs uzzinām tikai tagad?"

Nez vai pašmāju "Franco Franco" ir kāda saistība ar spāņu militāro līderi un diktatoru Francisco Franco y Bahamonde, kas pie varas bija pagājušā gada sākumā? Drīzāk nē. Lai arī Elizabete brīžiem kļūst kaujinieciska dziedot par bijušo mīlu, šīs grupas mūzika ir drīzāk draudzīga. Kā nokusīs pēdējais pavasara sniegs (kaut gan joko, ka snigs arī Jāņos) "Franco Franco" noteikti varēs arī dzirdēt vienā, otrā vasaras festivālā, bet tas jau būs atkal savādāk... Šonedēļ viņus Radio Valmiera ēterā dzirdēsim akustiski.

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 99,6 Smiltenē; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 94,0 Valkā; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv

Vairāk par grupu:
http://www.facebook.com/francofrancoband
https://twitter.com/franco_franco_

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)