Banner 980x90

Pētniecisko darbu konferencē Valmierā piedalās 110 Vidzemes skolēni

Piektdien, 20.martā, Vidzemes Augstskolā (Cēsu ielā 4) un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā (Zvaigžņu ielā 4) norisinās Vidzemes reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference-konkurss.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja konferences atklāšanā, šogad tajā ar 96 darbu prezentācijām piedalās 110 dalībnieki no 15 Vidzemes reģiona skolām - no Cēsīm, Gulbenes, Jaunpiebalgas, Limbažiem, Madonas, Valkas, Valmieras un Mazsalacas. 

"Es esmu pārliecināts, ka pēc gadiem divdesmit jūs būsiet tie, kas noteikt to, kā attīstīsies Vidzeme, kā attīstīsies Latvija. Iespējams kāds no jums jau būs izgudrojis kaut ko pavisam jaunu. Pēdējā pusgada laikā esmu viesojies ļoti daudz skolās un redzējis, cik jūs visi esat talantīgi," uzrunājot vidusskolēnus, norādīja ViA rektors Gatis Krūmiņš.

Konkursam izvirzītie skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi izstrādāti 2014./2015. mācību gada laikā kādā no 22 zinātnes nozarēm. Lielākā skolēnu interese novērojama kulturoloģijas, pedagoģijas, ekonomikas, socioloģijas, vēstures un kultūrvēsturiskā mantojuma, kā arī veselības un zemes zinātnes nozarēs.

Katrā nozarē konferencē tiks pārstāvēti ne vairāk kā desmit darbi, kuri atlasīti, balstoties uz vērtēšanas komisijas pieaicināto recenzentu vērtējumu.

Konferences noslēgumā komisijas vērtējumā labākie darbi iegūs tiesības piedalīties konferences trešajā posmā – Latvijas 39.skolēnu zinātniskajā konferencē, kas norisināsies no 2015. gada 24. līdz 26. aprīlim Rīgā.

Konferences mērķi ir padziļināt skolēnu pētnieciskās darbības prasmes dabas, humanitāro, sociālo un inženierzinātņu nozarēs, iesaistīt skolēnus pētnieciskajā darbībā, attīstīt prasmes patstāvīgi veikt pētnieciskus darbus, pilnveidot skolēnu prasmes iepazīstināt citus ar sava pētījuma rezultātiem un noskaidrot labākos pētījumus, kā arī izvirzīt tos uz konferences trešo kārtu.

Konferenci organizē Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centrs sadarbībā ar Vidzemes reģionā ietilpstošo pilsētu un novadu izglītības pārvaldēm, skolotāju metodiskajām apvienībām un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)