Banner 980x90

Pārtikas klastera uzņēmumi gūst atzinību Zviedrijas biznesa balvas pasniegšanas ceremonijā

Otrdien, 2.decembrī, Rīgas Mākslas telpā norisinājās Zviedrijas biznesa balvas (Swedish Business Awards) pasniegšanas ceremonija, kurā piedalījās arī Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klastera uzņēmumi – SIA "Felici" un SIA "Valmiermuižas alus", pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja Vidzemes plānošanas reģionā.

2012.gadā Vidzemes plānošanas reģions Zviedrijas biznesa balvai izvirzīja uzņēmumu SIA "Aloja Strarkelsen", kas iekļuva finālā kategorijā "Ilgtspējības izaugsmes balva", savukārt šogad tika izvirzīti divi citi klastera uzņēmumi. SIA "Felici" tika pieteikts nominācijai "Gada jaunais uzņēmējs" (Young Entrepreneur of the Year Award) un SIA "Valmiermuižas alus" – nominācijai "Ilgtspējības izaugsmes balva" (Sustainable Growth Award). Abi uzņēmumi iekļuva trīs labāko uzņēmumu vidū katrs savā nominācijā.

Visi trīs reģiona izvirzītie uzņēmumi ir biedrības "Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris" jaunās valdes dalībnieki. Pārtikas klasteris līdz šim ir veiksmīgi attīstījis sadarbību ar citiem klasteriem Zviedrijā, Somijā un Dānijā. Šāda nozīmīga klastera uzņēmumu sasniegumu atzinība no Zviedrijas biznesa balvas žūrijas ir vēl viens svarīgs sasniegums, kas vēl vairāk stiprinās klastera labo sadarbību ar Ziemeļvalstu biznesa vidi.

Kā atzina abu uzņēmumu pārstāvji Alise Balgalve un Aigars Ruņģis, tā bija vērtīga pieredze– piedalīties šādā pasākumā un iegūt sadarbības kontaktus. Tas, ka uzņēmumi iekļuva labāko trijniekā, dod pozitīvu stimulu attīstīties un darboties tālāk.

Biznesa balvas pasniegšanas ceremonijā piedalījās Zviedrijas vēstnieks Latvijā V. E. Henriks Landerholms (Henrik Landerholm), Zviedrijas Lauksaimniecības ministrs Svens Ēriks Buhts (Sven-Erik Bucht), kā arī viens no lielākajiem Zviedrijas uzņēmumiem "Saab". Uzņēmums nodarbojas ar automašīnu un avio tehnikas ražošanu. Zviedrijas vēstnieks Latvijā atklāšanas runā uzsvēra Latvijas un Zviedrijas ciešās uzņēmējdarbības saites, kā arī akcentēja, ka Latvijā ir daudz veiksmīgu uzņēmējdarbības piemēru un aicināja uzņēmējiem būt neatlaidīgiem un drosmīgāk censties iekļūt ziemeļvalstu tirgos.

Zviedrijas biznesa balva tika dibināta 2006.gadā ar mērķi izcelt veiksmīgas uzņēmējdarbības piemērus, uzsverot biznesa attīstību, sadarbību, inovācijas un ieguldījumu sabiedrībā. Iniciatīva akcentē uzņēmējdarbības starptautisko raksturu, un kalpo kā atskaites punkts mērķu sasniegšanai. Pasākuma kulminācija ir balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tiek apbalvoti vissekmīgākie vietējie un starptautiskie uzņēmumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)