Banner 980x90

Par Valkas lombarda aplaupīšanu aizturētas iepriekš policijas redzeslokā nonākušas personas

Rīga, 20.sept., LETA. Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus un pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, Valsts policija noskaidrojusi un aizturējusi personas, kuras šovasar aplaupīja Valkas lombardu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote.

Nepilnu nedēļu pēc veiktās laupīšanas policija aizturēja trīs cilvēkus vecumā no 19 līdz 34 gadiem. Aizturētās personas arī iepriekš ir nonākušas policijas redzes lokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, un 185.panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Par šādiem noziegumiem likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

No aizturētajām personām divām piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt viena persona izcieš iepriekš tiesas piespriesto sodu. Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, aizturētas vēl divas personas, kurām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jau ziņots, ka šā gada 27.jūlijā Valsts policija saņēma informāciju par laupīšanu Valkā, kuras laikā divas personas maskās no kāda lombarda, izsitot vitrīnas stiklus, nozaga trīs paliktņus ar zeltlietām. Nodarīto zaudējumu apmērs pārsniedzis 12 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)