Banner 980x90

Par 1,6 miljoniem eiro pārbūvēs Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas internātu

Daugavpils, 8.jūn., LETA. Lai veicinātu skolēnu skaitu Valkas novadā, tiks pārbūvēs Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas internāts, aģentūru LETA informēja Valkas novada dome Sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere - Kvēpa.

Projektā "Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijā" tiks izbūvēts moderns, mūsdienu prasībām atbilstošs internāts Domes bulvārī 3. Būvdarbus veiks SIA "Woltec". Ēka, kur atradīsies internāts, savulaik bija būvēta kā kopmītnes un nodota ekspluatācijā 1972.gadā, un pēdējos 20 gados netika izmantota. Paredzētā mērķa grupa ir 1-12.klašu skolēni.

"Šis ir būtisks projekts gan Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijai, gan arī pašvaldībai, jo mēs varēsim piedāvāt ģimnāzijas audzēkņiem mūsdienīgākas dzīvošanas iespējas. Īpaši tas attiecas uz audzēkņiem no laukiem un citām pašvaldībām. Tas pavērs iespēju arī pašai skolai būt aktīvākai sadarbības projektos, uzņemot citu valstu skolēnus un skolēnu grupas," saka Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Krauklis uzsver, ka novadā notiek gan daudz kultūras, gan sporta pasākumu, kā arī vairākas sporta nometnes, ņemot vērā, ka Valkā un Valgā ir izcila sporta infrastruktūra. Šobrīd lielākā problēma ir tā, ka nav naktsmāju. "Jauns internāts vairos Valkas un Valgas iespēju uzņemt viesus, jo īpaši skolēnu brīvlaikos. Mums būs iespēja uzņemt 70 cilvēkus labas viesnīcas līmenī," skaidro Krauklis.

Internāta būvniecības kopējās izmaksas ir 1 599 388 eiro, no kuriem 587 008 eiro - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un 734 800 eiro - Valkas novada domes līdzfinansējums.

Patlaban objektā norisinās spraigi būvniecības darbi. Objektu plānots pabeigt līdz 2019.gada janvāra beigām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)