Banner 980x90

Noskaidroti LU un "Ghetto Games" stipendiju konkursa uzvarētāji

Ceturtdien, 25.jūlijā, Grīziņkalna skeitparkā fināla pasākumā tika noskaidroti Latvijas Universitātes (LU) un ielu sporta un kultūras "Ghetto Games" stipendiju konkursa ieguvēji. Stipendiju studijām ieguva divi dejotāji - Kristīne Kalniča un Vitālijs Feščenko, kā arī BMX braucējs Ingus Rutulis.

Otrajā LU un "Ghetto Games" kopīgi organizētajā stipendiju konkursā visvairāk punktu saņēma Kalniča, kurai stipendiju nodrošinās LU, savukārt par Vitālija un Ingusa stipendiju parūpēsies "Ghetto Family" kopā ar atbalstītājiem.

Šogad stipendiju konkursam pieteicās vairāk nekā 60 jaunie sportisti, kas ikdienā piedalījušies dažādos "Ghetto Games" organizētajos turnīros. Pierādot savu sportošanas prasmi un erudīciju, kā arī izturot interneta balsojumu, finālā vietu sev nodrošināja desmit futbola, florbola, basketbola spēlētāji, kā arī dejotāji un skeitparka sporta veidu pārstāvji.

Ceturtdien fināla pasākumā Grīziņkalna skeitparkā piedalījās tikai pieci finālisti, viņu vidū bija arī "Ghetto Football" komandu pārstāvji Artūrs Fjodorovs un Ruslans Prošins. Jaunieši piedalījās atjautības un veiklības stafetē, iepazīstināja ar sevi, kā arī iejutās topošo studentu lomās. Viņus vērtēja kompetenta žūrija, kuras rindās bija LU mācību prorektora vietnieks Jānis Saulītis, Studentu padomes priekšsēdētājs Atis Ozoliņš, LU Sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks, "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans un "Ghetto Family" pārstāvošais mākslinieks Vladislavs Lakše.

Jau ziņots, konkursā par stipendiju, kas segs mācību maksu bakalaura grāda un/vai profesionālās kvalifikācijas iegūšanai LU, "Ghetto Games" sportisti cīnās jau otro gadu. Pērn stipendiju ieguva basketbolisti Artis Lunts un Romāns Larionovs, futbolists Artūrs Aleksejevs un dejotājs Ruslans Ļevčenko.

Stipendiju konkursa uzvarētāji nesaņem priekšrocības LU uzņemšanas konkursā. Stipendijas saņēmējiem līdz 15.jūlijam LU bija jāiesniedz dokumenti, kā arī jāiztur iestāšanās konkurss.

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās  studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

"Ghetto Games" piecu gadu laikā kļuvusi par nozīmīgāko jauniešu kustību valstī, jo, gadā rīkojot aptuveni 70 pasākumus, dažādās sportiskās aktivitātēs iesaistījusi ap 50 000 sekotāju. "Ghetto Games" mērķis ir palīdzēt jauniešiem pilnveidot sevi, sniedzot iespēju pozitīvā vidē sportot un lietderīgi pavadīt brīvo laiku, attīstīt talantus un iesaistīties brīvprātīgajā darbā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)