Banner 980x90

Nodibina Vidzemes uzņēmēju padomi

Ceturtdien, 9.oktobrī, Valmierā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Vidzemes reģiona biedru ikgadējās sanāksmes ietvaros tika dibināta LTRK biedru intereses Vidzemes reģionā pārstāvošā Vidzemes reģionālā padome.

Ar vienbalsīgu atbalstu Vidzemes uzņēmēju reģionālo padomi veidos SIA "Venden" izpilddirektors Aldis Škutāns, SIA "Valkas meliorācija" valdes priekšsēdētājs Jānis Biezais, SIA "Valpro" valdes priekšsēdētājs Aivars Flemings, SIA "V.L.T." pārstāvis Pāvils Mežals, AS "Brīvais vilnis" pārstāvis Māris Trankalis, SIA "ZAAO" valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais, SIA "Vējakalni" vadītājs Andris Vējiņš, Cēsu Uzņēmēju kluba vadītājs Arkādijs Suškins un SIA "Draugu dārzs" vadītājs Māris Siktārs.

Par Vidzemes reģionālās padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Trankalis, padomes priekšsēdētāja vietniekiem - Škutāns un Biezais.

Kā norāda LTRK Vidzemes nodaļas vadītājs Juris Sleņģis, padomes darbības mērķis un uzdevumi būs saistīti ar Vidzemes reģiona uzņēmēju interešu pārstāvēšanu reģionā un valsts līmenī.

"Šī ir reģionālā padome, līdz ar to tās sastāvā ir pārstāvji no dažādām Vidzemes vietām un ar dažādu uzņēmējdarbības specifiku. Padome ļaus saprast uz izvērtēt kopējo reģiona uzņēmēju jautājumu un problēmu kopumu, kā arī reģionālā līmenī rast atbildes," pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pauda LTRK Vidzemes nodaļas vadītājs.

Sanāksmes laikā tika uzņemti arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Vidzemes reģiona jaunie biedri, kā arī sveikti uzņēmumi, kuri šogad svin apaļu jubileju.

Tāpat seminārā par atbalsta iespējām uzņēmējiem informēja Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, savukārt par izmaiņām likumā "Par nodokļiem un nodevām" Valsts Ieņēmuma dienesta Valmieras klientu apkalpošanas centra vadītāja Sarmīte Grāpēna. Šajās sanāksmes sadaļās raisījās visspraigākās diskusijas. Klātesošos interesēja gan dažādi jautājumi saistībā ar Valsts Ieņēmuma dienesta aktualitātēm, gan Ekonomikas ministrijas kompetencē esoši jautājumi.

Sanāksmē piedalījās arī pašvaldību pārstāvji un LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, kurš pauda: "Sagaidām, ka aktīva visu reģiona novadu uzņēmēju pārstāvniecība Vidzemes reģionālās padomes sēdēs rezultēsies inovatīvos, ražošanas un pakalpojumu sniegšanas apmēru kāpinošos, kā arī eksportu atbalstošos priekšlikumos uzņēmējdarbības vides uzlabošanai reģionā. Labāko ekspertīzi par reģiona problēmjautājumiem, to risinājumiem no Rīgas nav, ko gaidīt - to var sniegt vien vietējie komersanti."

Endziņš runājot par LTRK attīstības vīziju minēja, ka mērķis, kas būtu izpildāms līdz 2020.gadam ir tāds, ka līdz ar LTRK atbalstu, uzņēmums augtu straujāk.

Sanāksmē par pašvaldības iespējām un pieredzi sadarbībai ar uzņēmējiem stāstīja Salacgrīvas novada pašvaldības priekšsēdētājs Dagnis Straubergs un Jaunpiebalgas novada pašvaldības vadītājs Laimis Šāvējs. Uzstājās arī Gulbenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un Vidzemes Augstskolas pārstāvis Aigars Andersons, kurš akcentēja, ka līdzšinējā sadarbība ar LTRK Vidzemes nodaļu izveidojusies veiksmīga un augstskolā strādā pie tā, lai pēc iespējas veiksmīgāk integrētos ar uzņēmējiem.

LTRK Vidzemes nodaļas vadītājs sarunā ar Valmiera24.lv norādīja, ka kopumā šīs dienas tikšanos vērtē kā produktīvu. Noslēgumā viņš pauda cerību, ka šādas tikšanās varētu notikt biežāk.

Tāpat jāatzīmē, ka ceturtdien, 23.oktobrī, plkst.11.00 viesnīcā "Wolmar" plānota tikšanās ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēvicu. Sarunas temats "Latvijas Tautsaimnicības attīstība, riski un izaicinājumi". Interesenti var pieteikties līdz 15.oktobrim LTRK Vidzemes nodaļā rakstot vai zvanot: valmiera@chamber.lv vai 64235320.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka LTRK Vidzemes nodaļa ir vienīgā LTRK nodaļa Vidzemē, kas apvieno 83 savus biedrus no visas Vidzemes. Tā sadarbojas ar uzņēmējorganizācijām, pašvaldībām, profesionālajām un augstākās izglītības iestādēm. Balstoties uz biedru un uzņēmēju interesēm, tiek sniegts plašs pakalpojumu grozs, kas sevī ietver biznesa konsultācijas, tirdzniecības misijas, apmācības, seminārus, izstādi-gadatirgu "Vidzemes Uzņēmēju dienas", preču izcelsmes sertifikātus u.c.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)