Banner 980x90

Nākamā gada laikā Valkas novada pašvaldība centīsies palielināt darbinieku atalgojumu

Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Foto: Sintija Zandersone/ LETA

Nākamā gada laikā Valkas novada pašvaldība centīsies kaut nedaudz palielināt darbinieku atalgojumu, jo Valkas gadījumā vēl arvien nav sasniegts pirmskrīzes līmenis un arī nākamgad to sasniegt neizdosies.

Kā intervijā aģentūrai LETA atzina Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija), tā arī ir ļoti liela problēma, jo ir arvien grūtāk motivēt darbiniekus, ja viņi redz, ka citā pašvaldībā par to pašu darbu cilvēki saņem daudz lielāku atalgojumu.

Runājot par pašvaldības nākamā gada budžeta prioritātēm, Krauklis atzīst, ka nekas būtiski nemainīsies - pirmā prioritāte ir izglītība, tad vides sakārtošana, kurā iekļauta gan ielu, gan komunikāciju sakārošana. Protams, arī lielie projekti kopā ar igauņiem.

"Tradicionāli ļoti daudz ieguldīsim veselīgā dzīvesveidā, caur to saprotot tautas vai veselības sportu. Turpināsim ieguldīt kultūrā, jo tā ir nācijas garīgā veselība. Katrā sabiedrībā ir cilvēki, kuru galvenā dzīves prioritāte ir ērta dzīvošana, un mēs ar to rēķināmies," atklāja priekšsēdētājs.

Viņš uzskata, ka lielākajā daļā gadījumu iepriekš minētie cilvēki nebūs darba devēji, iniciatori sabiedriskām aktivitātēm, faktiski viņi ir patērētāji. Taču viņi ir nozīmīga sabiedrības un ekonomikas daļa. Taču tie, kas ir virzītāji, viņiem sports, kultūra un izglītība - iespēja visa mūža garumā sevi pilnveidot - ir ļoti svarīga.

"Tādus cilvēkus mums vajag un vajag vēl vairāk, nekā viņu ir. Tādēļ pašvaldība ir spiesta vairāk ieguldīt šajās it kā nemateriālajās jomās, nevis nobruģēt vēl vienu ietvi," piebilst Krauklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)