Banner 980x90

Maestro Raimonds Pauls viesosies Valkas pilsētas kultūras namā

Svētdien, 9.februārī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras namā viesosies Maestro Raimonds Pauls ar literāri muzikālu koncertu "Vēja ziedi", kas veltīta Imanta Ziedoņa 80. jubilejai, pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere.

Skaistās Paula melodijas ar Ziedoņa vārdiem izdziedās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane un Juris Jope.

"Gribam aicināt publiku iedziļināties dzejā, nebūs orķestra un liela trokšņa," stāsta Maestro Raimonds Pauls. Koncertprogrammas pamatā ir dziesmu cikls ar dzejnieka Ziedoņa vārdiem. Vairākas no dziesmām klausītāji iepazinuši jau 70. gados, taču nu tās atgriezušās jaunās skaņās. "Nejauši uzdūros vecajiem ierakstiem, ko savā laikā iedziedāja Nora Bumbiere, Viktors Lapčenoks, Ojārs Grīnbergs. Dzeja ir ļoti augstas kvalitātes, tāpēc nolēmu šo ciklu izmēģināt ar jaunajiem aktieriem."

Komponists Pauls kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem Botmani un Jopi izspēlēs un izdziedās dziesmas "Svētvakarā", sapni par mīlestību ironiskajā "Tā es tevi mīlēšu", romantisku jūsmu "Meitene ar kallu ziediem", paironizēs par mūsu sīkajiem ikdienas kašķiem dziesmā "Ķiļķens un klimpa". Skanēs vēl daudzas citas Maestro dziesmas ar Ziedoņa dzeju.

Paulam izveidojusies sadarbība ar jaunajiem Nacionālā teātra aktieriem Madaru Botmani un Juri Jopi, kurus komponists vērtē kā ļoti perspektīvus māksliniekus. Jope jau dziedājis muzikāli nopietnā izrādē "Vestsaidas stāsts". Gan Madara, gan Juris piedalījušies arī Maestro un dzejnieces Liānas Langas veidotajā izrādē "Leo. Pēdējā bohēma".

Biļešu iepriekšpārdošana - no 28.janvāra Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta katru darba dienu no plkst.9.00 līdz plkst.19.00.

Biļešu cena EUR 5.69; 7.11; 8.54; 9.96 ( Ls 4; 5; 6 un 7).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)