Banner 980x90

Krauklis: Valkas multifunkcionālais centrs būs būtisks ekonomiskais ieguvums, kas dos taustāmu labumu

Vents Armands Krauklis/ Ieva Čīka/ LETA
Vents Armands Krauklis/ Ieva Čīka/ LETA
Valkā atklātais multifunkcionālais centrs sniegs daudz jaunu darbvietu, sakārtotu, pievilcīgu robežzonu, bet, kad projekts tiks realizēts pilnībā, - būtisku ekonomisko ieguvumu, jo ar katru gadu augošā tranzīta plūsma dos arī taustāmu labumu, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Viņš uzskata, ka centrā izveidotais hostelis atvieglos lielo pasākumu rīkošanu, jo līdz šim galvenais bremzējošais faktors bija pienācīgu naktsmītņu trūkums.

"Piektdien bija prieks atklāt pirmās divas multifukcionālā centra aktivitātes - bistro ar 70 vietām, lai vienlaicīgi ērti varētu paēst liela autobusa pasažieri, un dzērienu veikalu-noliktavu, kura mērķauditorija ir igauņi un somu tūristi," atklāja Krauklis.

Viņš gan atzīst, ka tas ir tikai sākums. Desmit mēnešu laikā igauņu investoriem jārada gan hostelis ar vismaz 40 vietām ,gan kempings kemperbusiem, gan aprīkotas stāvvietas smagajām automašīnām.

"Atklāšanā to vēlreiz ar viņiem pārrunāju, un pašlaik izskatās, ka šie plāni tiks īstenoti laikā un vēl ar uzviju. Tiesa, viņi ir secinājuši ,ka Latvijā valsts iestādēs birokrātija ir krietni lielāka nekā Igaunijā. Diemžēl tam jāpiekrīt," piebilst Krauklis.

Kā ziņots, piektdien, 16.oktobrī, notika Valkas jaunā multifunkcionālā centra atvēršana, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Multifunkcionālajā centrā plānotas hosteļa vai hosteļa tipa naktsmītnes, auto stāvvieta smagajām automašīnām, motelis un pirmās nepieciešamības auto apkopes serviss, kā arī kafejnīca/bistro un kemperu zona.

Jau ziņots, ka 1.septembrī Valkas novada domē pašvaldības vadītājs Vents Armands Krauklis parakstīja līgumu ar Veru apriņķī (Igaunijā) reģistrētās SIA "Plangi Trans" valdes locekli Urmasu Plangi par neapdzīvojamu telpu un zemes nomu Rūjienas ielā 31, Valkā.

Kā aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, līgums paredz, ka sešu mēnešu laikā nomniekam ir jāizveido hosteļa vai hosteļa tipa naktsmītnes ar vismaz 40 vietām, desmit mēnešu laikā - auto stāvvieta smagajām automašīnām vismaz desmit vietām, motelis vismaz desmit vietām un pirmās nepieciešamības auto apkopes serviss, kā arī kafejnīca, ēdnīca vai bistro. Tāpat nomniekam desmit mēnešu laikā ir jāizveido telšu un kemperu zona vismaz 20 vietām ar nepieciešamo aprīkojumu: elektrību, gāzi, dušām, tualetēm un dzeramo ūdeni, lai tūristi, kuri pārvietojas ar kemperiem un busiņiem, varētu iegūt pilna servisa apkalpošanu un varētu uz vietas atpūsties un novērtēt Valkas un Valgas plašo tūrisma piedāvājumu.

Pašvaldība nomas līgumu ir noslēgusi līdz 2027.gada 27.augustam. Nomas maksa par objektu ir noteikta 10 125 eiro (bez PVN) mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)