Banner 980x90

Krauklis: Igauņi iecienījuši pusdienot Valkā

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Igauņiem patīk Valkā paēst pusdienas bistro, intervijā aģentūrai LETA atzina Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Krauklis informēja, ka Valkā ir četri bistro, kuriem lielu apgrozījumu daļu nodrošina tieši igauņi. Viņi šeit ēd un pērk arī konditorejas izstrādājumus, salātus.

Igauņi arī sarunās atzīst, ka pie latviešiem paēst var garšīgāk," atklāja priekšsēdētājs.

Vēl igauņi diezgan daudz Valkā izmanto autoservisus. Pilsētā atvērts jauns serviss, kuram ļoti būtisku ienākuma daļu dod igauņi.

"Cik zinu, arī skaistumkopšanas pakalpojumus daudzi igauņi izmanto Valkā. Bet šajā ziņā novērota abpusēja kustība - ļoti daudzas latviešu dāmas iet uz Igauniju. Tas jau atkarīgs no tā, kāds kuram meistars patīk. Es zinu arī vairākus latviešu meistarus, kuri strādā Igaunijā, jo tur esot mazākas prasības un vieglāk strādāt," atklāja priekšsēdētājs.

Viņš informēja, ka, neapšaubāmi, uzņēmēji, kas darbojas abās pusēs, saka, ka Igaunijā visas kontrolējošās institūcijas, ieskaitot ieņēmumu dienestu, prasa daudz mazāk dažādu papīru un ir arī daudz saprotošākas.

"Igauņi ļoti daudz iepērkas latviešu veikalos gan tādēļ, ka daļa preču ir lētākas, ja mēs runājam, piemēram, par alkoholu - gan akcīzes nodokļa, gan vairumtirgotāju politikas dēļ. Taču nav tā, ka te pērk tikai alkoholu un cigaretes, pērk arī daudz ko citu. Savukārt latvieši ļoti daudz iepērkas Igaunijā, bet drīzāk sortimenta, nevis cenu dēļ. Lai gan ir atsevišķas lietas, piemēram, kafija un autiņbiksītes, kas vēsturiski Igaunijā ir ievērojami lētākas," stāstīja Krauklis.

Viņš uzskata - ja paskatītos uz lielveikalu skaitu, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, Valka varētu būt pirmajā vietā pasaulē.

"Uz mūsu nelielo iedzīvotāju skaitu pašvaldībā kopā ir astoņi lielveikali, kas ir ļoti, ļoti daudz. Protams, tas dod iespēju cilvēkiem izvēlēties. Cilvēks paliek arvien izvēlīgāks, un tad viņš iet uz vienu, otru un trešo vietu un atrod tieši to, ko vēlas. Igauņu veikalu ķēdes ir ar atšķirīgu sortimentu, un tad, kad iedzīvotājam Latvijā viss apnicis, uz Igaunijas veikaliem aiziet tādēļ, ka tur kaut kas ir citādāk," piebilda Krauklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)