Banner 980x90

Konkursā "Jaunais finanšu eksperts" Valkas ģimnāzijai 2.vieta

Swedbank Privātpersonu finanšu institūta organizētajā finanšu izglītības konkursā "Jaunais finanšu eksperts 2015" pirmo vietu un 500 eiro naudas balvu ieguva skolēni no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. Savukārt otrajā vietā ierindojās Valkas ģimnāzijas komanda.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja konkursa organizatori, Jelgavas Spīdolas ģimnāzija konkursā piedalījusies katru gadu, kopumā četras reizes izcīnot "Jaunā finanšu eksperta" titulu, turklāt, trīs no tiem pēc kārtas.

Otro vietu un 300 eiro naudas balvu klases ekskursijai ieguva Valkas ģimnāzijas komanda, bet godalgoto trešo vietu ar 200 eiro naudas balvu ieguva skolēni no Jēkabpils Agrobiznesa koledžas. Ceturtajā vietā palika Talsu Valsts ģimnāzija, bet piektajā – Jelgavas Valsts ģimnāzija. Abas komandas saņēma veicināšanas balvas – žurnāla "Ilustrētā zinātne" abonementu pusgadam.

Konkursu "Jaunais finanšu eksperts" jau piekto gadu organizēja Swedbank Privātpersonu finanšu institūts, turpinot mērķtiecīgu skolu mācību programmas saturisku bagātināšanu un ārpusstundu nodarbību piedāvāšanu finanšu izglītības tēmu apgūšanai. Tas norisinājās trīs daļās - vispirms vidusskolēniem bija jāizstrādā pētījums par tēmu "Jauniešu finanšu drošība e-vidē", pēcāk tā dati bija jāapkopo infografikā. Trešajā kārtā klātienē norisinājās debašu turnīrs par konkursa tēmu, un ekspertu komisija noteica jaunā finanšu eksperta titula ieguvējus.

Ekspertu žūrijā bija pārstāvji no Latvijas Televīzijas, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV, "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centra, Latvijas debašu asociācijas "QUO tu domā?" un Swedbank Privātpersonu finanšu institūta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)