Banner 980x90

Jaunā latviešu grupa "Neon Saturdays" viesosies Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā

Pērnā gada laikā ļoti klusu izdevuši trīs singlus un uzfilmējuši video, šogad jaunā latviešu grupa Neon Saturdays, acīmredzot cenšoties iegūt zināmu atpazīstamību, solījusi paviesoties Radio Valmiera ēterā, kur viņi raidījumā Akustiskā Ceturtdiena  sniegs akustisku koncertu un interviju stundas garumā. Raidījums šo ceturtdien 25.aprīlī, tā sākums plkst.20.00.

Grupa Neon Saturdays šī brīža sastāvā formējusies tikai pērnā gada februārī, tomēr šis nav tas gadījums, kad pēc piecām privātstundām pie mūzikas skolotāja, sētas puiši cer, ka pasaules slavu var iegūt vienreiz ieejot studijā. Neon Saturdays pirmsākumi meklējami apvienībā The Solid un pie latviešu punk rock veterāniem Cacophonics.

Neon Saturdays mūzikā papildus standarta rokgrupas instrumentiem eksperimentē arī ar dažādu studijas un synth efektu izmantošanu harmonijās, īpašu uzmanību dziesmās pievēršot izteiktai kompozīcijas struktūrai un melodijai. Savukārt dziesmu teksti saturiski ir par dažādām sajūtām, emocijām un idejiskām lietām, kas pāŗņem, skatoties uz cilvēkiem un sabiedrību kopumā no malas un vērojot tās vispārējo virzību, tāpat arī par idejām, ka var dzīvot labāk, bieži nebaidoties un varbūt pat nepaklausot kādu pastāvošu stereotipu esamībai.

Grupas tikko izdotā singla nosaukums Here I Am un to grupas mājas lapā pavisam vienkārši iespējams iegūt bez maksas apmaiņā pret vienu tvītu. Šo iespēju jau izmantojuši jau vairāk kā 200 topošie Neon Saturdays fani un, šī iespēja tvītot, protams, ir neierobežota. Šis ir ceturtais singls no grupas gaidāmā albuma, kas tiks publicēts šī gada rudenī un, kā raksta pati grupa: "Dziesma ieturēta tradicionālā alternative rock manierē, šoreiz īpašu uzmanību pievēršot daudzbalsībai, kā arī sintezēto efektu izmantošanai skanējumā".

Radio Valmiera Akustiskajā Ceturtdienā pēdējo trīs gadu laikā savas pērles mūzikā ir demonstrējušas neskaitāmas grupas un mākslinieki no Latvijas, kā arī viesi no Lietuvas un Igaunijas. Raidījums iepazīstina ar jaunākajām vēsmām alternatīvajā un populārajā mūzikā, un ne tikai sniedz iespēju paspīdēt jaunajiem censoņiem, bet arī paplašina mūzikas mīļotāju apvāršņus.

Radio Valmiera FM 106,8 Rīgā; FM 103,9 Madonā; FM 99,6 Smiltenē; FM 98,9 Jēkabpilī; FM 98,1 Valmierā; FM 96,4 Straupē; FM 94,0 Valkā; FM 93,5 Limbažos; FM 90,2 Alūksnē un FM 88,8 Salacgrīvā. Kā arī tiešraide internetā: www.radiovalmiera.lv

Vairāk par grupu:
http://neonsaturdays.com/
http://facebook.com/neonsaturdaysofficial
https://twitter.com/neon_saturdays
https://soundcloud.com/neonsaturdays

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)