Banner 980x90

Februārī Valkā uzstāsies Latvijas Nacionālais balets

Valmiera, 7.dec., LETA. 11.februārī plkst.16 Valkas pilsētas kultūras namā uzstāsies Latvijas Nacionālais balets, aģentūru LETA informēja Valkas Kultūras nama pārstāve Līga Pandalone.

Baleta vakara pirmajā daļā būs skatāms horeogrāfes Elzas Leimanes veidotais laikmetīgais viencēliens "Tikko". "Ir mirkļi, kas nepadodas laika mērauklai. Laikam ir iluzora daba, tas caurvij dzīves, mānot, ka piedzīvotais pirms gada vai pat desmit, var mūžam šķist kā mirklis, kas cēlis spārnos tikko... Triju sieviešu stāsts, rekonstruēts laikā, tas pārklājas un jau atkal saplūst vienā. Jo jūtu pasaule mums ir tik dažāda un vienlaikus – visiem līdzīga. Jo, atmiņās klejojot, nereti mēdzam notikumus aizvien izdzīvot no jauna, varbūt cerībā, ka tajos kas mainīsies," iestudējumu raksturo Leimane.

Vakara otrajā daļā balets uzstāsies ar svītu no Pētera Čaikovska baleta "Riekstkodis" – lielā balle, kuras centrā ir pasakas galvenie varoņi Marija un princis Riekstkodis. Iestudējumu veidojis horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks – Aleksandrs Vasiļjevs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)