Banner 980x90

"Enefit" nostiprina vienu piektdaļu lielu atvērtā tirgus daļu Latvijā

Neskatoties uz pērn pārtraukto fiksētas cenas līgumu piedāvājumu, elektroenerģijas tirgotājs "Enefit" ir saglabājis stabilas pozīcijas, arī 2014.gadā noturot vairāk kā 20% lielu Latvijas atvērtā tirgus daļu un ievērojami samazinot zaudējumus. Tikmēr "Enefit" mātes kompānija, Baltijā lielākais elektroenerģijas un naftas produktu ražotājs, "Eesti Energia" gadu ir noslēgusi ar 159 miljonu eiro tīro peļņu, vienlaikus par 24% palielinot naftas produktu ražošanas apjomus.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja uzņēmumā, 2014.gadā uzņēmumiem Latvijā "Enefit" pārdevis elektroenerģiju 1061 GWh apmērā, kas ir neliels (-7,9%) kritums salīdzinājumā ar 2013.gadu. Savukārt uzņēmuma apgrozījums pērn saniedzis 53,66 miljonus eiro (-4,9%). Vienlaikus intensīvs darbs ar klientiem un jaunu "Nord Pool Spot" biržai piesaistītu produktu izveide ļāvusi noturēt klientu portfeli ar 1600 uzņēmumiem.

2014.gadā tika arī norakstīts iepriekš veidotais uzkrājums zaudējumiem, ko radīja pārrobežu pārvades izmaksu fiksēšanas problēmas uz Igaunijas-Latvijas robežas. Pateicoties labajiem jaunieviesto produktu pārdošanas rezultātiem, zaudējumu apmērs ir samazinājies gandrīz pieckārtīgi un aizvadītais gads noslēgts ar 1,9 miljonu eiro zaudējumiem.

"Enefit" mātes kompānijas "Eesti Energia" apgrozījums 2014.gadā sasniedza 880 miljonus eiro, bet tīrā peļņa veidoja 159 miljonus eiro. Visstraujāk jeb par 24% audzis kompānijas naftas produktu ražošanas virziens, kurā sasniegts rekordliels saražotās slānekļa eļļas apjoms – 265 000 tonnu. Lai arī saražotās elektroenerģijas apjoms pērn ir samazinājies no 10,6 TWh līdz 9,7 TWh, "Eesti Energia" joprojām ir Baltijā lielākais elektroenerģijas ražotājs, nodrošinot Igaunijai Eiropas Savienībā augstāko energoneatkarības rādītāju un enerģijas eksportētājvalsts statusu, kura saražo par 20% vairāk elektroenerģijas nekā tā patērē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)