Banner 980x90

CVK saņemto sūdzību skaits par pašvaldību vēlēšanām tāds pats kā 2009.gadā

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šogad saņemto sūdzību skaits par 1.jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām ir tāds pats kā 2009.gadā, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Viņa norādīja, ka gan šogad, gan pirms četriem gadiem saņemtas 12 sūdzības. Salīdzinājums ar citām pašvaldību vēlēšanām pēc neatkarības atjaunošanas nebūtu korekts, jo Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likuma nodaļa "Vēlēšanu rezultātu apstrīdēšana" ir salīdzinoši jauna un stājās spēkā 2007.gadā.

Līdz ar to, tikai sākot ar 2009.gada pašvaldību vēlēšanām, pašvaldību vēlēšanu rezultātus bija iespējams apstrīdēt vispirms CVK un pēc tam tiesā. Pirms tam - līdz 2007.gadam - pašvaldību vēlēšanu rezultātus bija iespējams apstrīdēt tikai tiesā, skaidroja Bērziņa.

Termiņš, kad likumā noteiktajā kārtībā šogad 1.jūnijā notikušo pašvaldību rezultātus var apstrīdēt, ir beidzies. Pastāv tikai ļoti neliela iespēja, ka kāda sūdzība vēl var pienākt pa pastu, norādīja CVK pārstāve.

CVK pirmdien izskata vairākas jaunas sūdzības par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem, kuras tā ir saņēmusi par Daugavpils, Jūrmalas un Jelgavas domes vēlēšanu rezultātiem.

Pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv jau vēstīja, CVK 6.jūnija sēdē noraidīja septiņas saņemtās sūdzības saistībā ar vēlēšanu rezultātiem, tajā skaitā arī par Salaspils gadījumu, kad vēlēšanu kastē tika atrastas neapzīmogotas aploksnes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)