Banner 980x90

"Cēsu alus" - 2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Vidzemē

Ceturtdien, 30.aprīlī, svinīgā Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju apbalvošanas pasākuma laikā "Cēsu alus" tika atzīts par 2014.gada lielāko nodokļu maksātāju Vidzemes plānošanas reģionā, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļā.

Pasākuma laikā finanšu ministrs Jānis Reirs, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone, kā arī VID ģenerāldirektora vietnieki pasniedza īpaši šim pasākumam mākslinieces darinātas balvas un atzinības rakstus 2014.gada lielākajiem nodokļu maksātājiem četrpadsmit nominācijās.

Balvas un atzinības rakstu saņēma sekojoši 2014.gada lielākie nodokļu maksātāji šādās nominācijās:

* SIA "Rimi Latvia" - "2014.gada lielākais algas nodokļu maksātājs"
* AS "Ablv Bank" - "2014.gada lielākais uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs"
* SIA "Orlen Latvija" - "2014.gada lielākais pievienotās vērtības nodokļa maksātājs"
* AS "Olainfarm" - "2014.gada lielākais eksportētājs pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām"
* SIA "Statoil fuel & retail Latvia" - "2014.gada lielākais akcīzes nodokļa maksātājs"
* Romualds Vonsovičs - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs - saimnieciskās darbības veicējs"
* Biedrība "Auto Asociācija" - "2014.gada aktīvākais Valsts ieņēmumu dienesta sadarbības partneris"
* Latvijas informācijas un komunikācijas teholoģijas asociācija - "2014.gada aktīvākais Valsts ieņēmumu dienesta sadarbības partneris"
* AS "Latvijas gāze" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs - valsts un pašvaldību kapitālsabiedrība"
* SIA "Evija" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Kurzemes plānošanas reģionā"
* SIA "Astarte-Nafta" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Zemgales plānošanas reģionā"
* AS "Cēsu alus" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Vidzemes plānošanas reģionā"
* AS "Latvijas maiznieks" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Latgales plānošanas reģionā"
* SIA "Statoil fuel & retail Latvia" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Rīgā un Rīgas plānošanas reģionā"
* SIA "Statoil fuel & retail Latvia" - "2014.gada lielākais nodokļu maksātājs Latvijā".

2014.gada lielāko eksportētāju pēc eksporta apjoma uz trešajām valstīm vai trešajām teritorijām - AS "Olainfarm" – sveica arī VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis; 2014.gada lielāko akcīzes nodokļa maksātāju – VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis, bet aktīvākos VID sadarbības partnerus – biedrību "Auto asociācija" un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju - sumināja VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

2014.gada lielākajiem nodokļu maksātājiem tika pasniegtas īpaši šim gadījumam gatavotas mākslinieces Ievas Strazdiņas darinātas balvas. Balvu vizuālais risinājums asociatīvi veidots bišu stropa šūnu veidā. Balvas veidols medus šūnu formā izvēlēts kā simbols, kuru raksturo sakārtotības jēdziens un to radītājām bitēm piemītošais nepagurstošais darbīgums, kā arī apziņa, cik svarīgs stropa un saimes pastāvēšanā ir ikviena pienesums.

Tas simbolizē ideju par valsti, kuras pamatu, ilgtspēju un kopīgo labklājību nodrošina tieši sekmīgas un atbildīgas uzņēmējdarbības rezultātā gūtie ieņēmumi un godprātīgi veiktie maksājumi valsts budžetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)