Banner 980x90

Aizvadīta sezona Latvijas 2.līgas čempionātā futbolā Vidzemes reģionā

Jāteic paldies visiem puišiem par šo aizvadīto sezonu. Ir bijušas gan spilgtas spēles,gan pretinieku nenovērtēšana, gan tāds smagāks zaudējums Latvijas kauss izcīņas spēlē.
Sezonas sākumā aizvadījām sešas pārbaudes spēles.Tas droši vien arī ir tas panākuma pamats, kas tika nodemonstrēts čempionāta otrajā aplī. Kā jau ierasts, tad komanda iespēlējas uz otro apli,tas jau notiek trešo gadu pēc kārtas.Arī 2010.gada čempionātā otrā apļa 10 spēlēs bilance 10 6 3 1 21.

Ja sadalītu vietas tikai otrajā aplī, tad FK Valka 2010.gada sezonā ierindotos otrajā vietā. Tas tikai norāda par komandas spēku šajā līgā. Šī ir tikai piektā sezona kopš komanda spēlē Latvijas 2.līgas čempionātā. Stabili tiek spēlēts pret pirmā trijnieka komandām. Ar 2010.gada Vidzemes reģiona čempioniem OSC/FK-33 (Ogre) 2:5 un 2:2

Otrās vietas ieguvējiem SK Upesciems 0:0 un 0:0

Trešās vietas ieguvējiem FK Fortuna (Ogre) 1:1 un 2:2.

Tas tikai nozīmē, ka neesam sliktāki par viņiem.

Psiholoģiski grūtāk komanda savācas pret turnīra tabulas komandām, kas atrodas zemāk tabulā. Tur arī palika tie nieka trīs punktiņi kas FK Valka šķīra no trešās vietas. Droši vien arī izšķirošajā spēlē būtu uzvarēts,ja komandā būtu vairāk maiņu ko izdarīt. Uz izšķirošo spēli par trešo vietu Ogrē dažādu iemeslu dēļ nedevās četri futbolisti. FK Fortuna komandā spēlē daudzi jau "labākajos" gados futbolisti,tāpēc viņiem spēka pietiek tikai abu puslaiku sākumam,diemžēl mēs to neizmantojām.

Patīkami,ka ar pašu pirmo spēli Latvijas kauss izcīņā kopš 2007.gada ,komanda spēlē uz "viļņa". Ir uzvarēta gan 1.līgas komanda (FK Auda no Rīgas) ,gan bijusī 1.līgas komanda (FK Jēkabpils SS/SC). Godam nospēlēts pret tagadējo Latvijas LMT virslīgas komandu FK Jelgava(2:4).

2010.gadā Latvijas kauss izcīņā tika spēlēts gan ar Latgales reģiona pirmā trijnieka komandu FK Jēkabpils SS/SC (1:0),gan ar Zemgales reģiona pirmā trijnieka komandu BJSS Bauska Bauskā (4:0), gan Rīgas reģiona 2010.gadā 2.vietu ieguvušajiem FC Salaspils (2:3).

Komandā jau stabili iezīmējas pamatsastāvs, strauji progresējis pamatvārtsargs Klāvs Pāvuliņš(lai arī pēdējā spēle ar FK Fortuna nebija tā labākā viņam šogad,bet tā bija laba mācība nākotnei).

Aizsardzības līnijā viss labi, jau trešo gadu pēc kārtas esam pirmajā trijniekā vismazāk ielaisto vārtu ziņā. Pretinieks FK Valka komandai astoņās spēlēs nav spējis iesist vārtus, tas jau ir stabilitātes rādītājs. Viens no aizsardzības balstiem Sergejs Kozlovs (2010.gada sezonā atzīts par labāko aizsargu Vidzemes reģiona līgā) stažējas arī Valmieras FK/BSS sastāvā 1.līgā. Aizsardzības līnijā spēlējošais Raimonds Pāvuliņš guvis trīs vārtus.

Vidējā līnijā šogad daudz pāŗmaiņu,tāpēc arī vispārliecinošākais sniegums tika sākts demonstrēt uz pirmā apļa beigām. 2009.gada sezonā vidējo līniju "kontrolēja" brāļi Aleksejs un Sergejs Thielemann. Diemžēl šogad Aleksejs strādā Somijā,bet Sergejs tikai uz sezonas beigu daļu atkopās pēc savainojuma,nospēlējot pa puslaikam.

Lielākās problēmas komandā ne jau pirmo gadu ir uzbrukums. Komandā iekļāvās divi jauni uzbrucēji un sevišķi ap turnīra vidu sāka rādīt to spēli,kāda no viņiem tiek gaidīta,bet puišiem vajag laiku, lai atrastu kopēju valodu ar pārējiem.

Paredzams,ka ar 2011.gada sezonu komandā iekļausies 3-5 jauni spēlētāji. Pagaidām notiek pārrunas,dažiem vēl sezona nav beigusies.

OSC/FK - 33 (Ogre)
2010.gada Latvijas 2.līgas, Vidzemes reģions, čempionvienība. Ļoti saliedēta komanda ,nevienam pretiniekam neklājās viegli pret ogrēniešiem. Daudz "līderu" kuri izšķirošos brīžos daudz nedomājot izšķir spēles likteni savai komandai par labu (Raivis Rubins, Agnis Pūpols, Maksims Ladigins un daudzi citi). Komanda 2011.gadā izcīnīja tiesības spēlēt Latvijas 1.līgas čempionātā. Ar to arī apsveicam un novēlam viņiem tur arī palikšanu.

Sporta bāze. Lielisks zāles futbola laukums,ģērbtuves ar visu nepieciešamo,lieliskas tribīnes.Par tādu stadionu var tikai pasapņot tas, kam tāda nav.

SK Upesciems
Šo klubu varētu nosaukt par mūžīgi otrajiem. Pēc lieliski aizvadītā pirmā apļa,kad komanda atradās pirmajā vietā,pēkšņi tika piedzīvots zaudējums pēc zaudējuma un vēl nezin kā priekš viņiem viss beigtos, ja nebūtu beidzies čempionāts. Komandā spēlē labi un rezultatīvi uzbrucēji Nauris Baranauskis, Kristaps Duļevskis ,vidējā līnijā Ivars Zvirbulis, Edijs Daņilovs. SK Upesciems ielaisto vārtu ziņā pirmajā vietā reģionā. Septiņās spēlēs pretinieks nav spējis iesist nevienus vārtus,otrs labākais rādītājs reģionā.

Sporta bāze.Diezgan normāls zāles laukums,ko bieži "izbradā"regbijisti.Arī ģērbtuves un mazā tribīnīte 2.līgas līmenī.Blakus zāles futbola laukumam lielisks mākslīgās zāles treniņlaukums.

FK Fortuna (Ogre)
Pēc ļoti neveiksmīgā turnīra sākuma,kad tika piedzīvoti četri diezgan pasmagi zaudējumi,komanda pēkšņi "pārvērtās" un otro riņķi aizvadīja tik pārliecinoši,ka izcīnīja visas uzvaras un divas spēles pabeidza neizšķirti. Komandā tika pieaicināti daži Rīgas futbolisti, Mihailu Miholapu ieskaitot. Kas interesējas par futbolu,tas šo uzvārdu ļoti labi atceras no spēlēm "Skonto" un Latvijas izlasē. Komandas problēma gan varētu būt spēlētāju vidējais vecums.

Sporta bāze.Komanda pārsvarā spēlē Ikšķeles futbola laukumā.Pats futbola laukums vidējā stāvoklī,ģērbtuves un pārējās labierīcības 0 līmenī.FK Fortuna ir Ogres komanda,bet pilsētas stadionā netiek.

Vienīgi pēdējo čempionāta spēli par trešo vietu, ar Zigfrīda Driķa kunga palīdzību, klubs aizvadīja Ogres stadionā.

"Bebri" (Staicele)
Komanda mājas spēles aizvada lieliskā stadionā,patīk spēlēt agresīvu futbolu, patīk daudz kombinēt. Ir pamats domāt,ka 2011.gada sezonā "Bebri" par sevi liks runāt. Komandu vada diezgan ambiciozs treneris Jānis Krūmiņš. Parasti spēlējot Staicelē ir problēmas ar tiesāšanu. Verners Apiņš,Arturs Petrivs stažējas Valmieras FK / BSS 1.līgā,tas tikai norāda par komandas potenciālu.

Sporta bāze. Vienkārši ideāla!

FK Valka
Komanda lēnām iejūtas 2.līgā, kļūstot par "draudu" pirmā trijnieka komandām. Ir problēmas tiekoties ar pretiniekiem, kas turnīra tabulā atrodas aiz FK Valka. Domāju, ka ar laiku šī problēma tiks atrisināta. Kā jau ierasts,tad gadu no gada komanda tā pa īstam iespēlējas sākot ar pirmā apļa beigām. Komanda ir laba uzbrucēja maklējumos,kas vienatnē varētu izšķirt spēlē izveidotos momentus. Komandas kapteinis Mareks Cibuļskis sezonas garumā guva 10 vārtus.

Sporta bāze. Vienkārši ideāla + spēles tablo,stadionā informators, mūzika, bumbu padevēji, ārsts.

FK Smiltene-BJSS

Gados jauna komanda, visi spēlētāji vietējie smiltenieši. Labi darbojas jauno futbolistu piramīda , klubs ar tradīcijām. Lielisks treneru sastāvs - Jānis Dergačs, Andis Rozītis, Oskars Mucenieks. Domājams,ka tuvākajā nākotnē varētu pat aizspēlēties līdz pirmajam trijniekam,saprotams ja jaunajiem puišiem pietiks izturība. 2010.gada sezonā bija divi izteikti līderi - Dāvis Gaigals (sezonā 15.vārti) un Edgars Jansons (19.vārti). Viens ļoti tehnisks,bet otrs ļoti ātrs uzbrucējs. Pavērojot Dāvi Gaigalu,tad jāteic,ka viņš pat labāk izskatās 1.līgas čempionātā Valmieras FK/BSS sastāvā,jo tur viņš izteikti spēlē uzbrukuma līnijā.

Sporta bāze. Lieliskas kvalitātes mākslīgais zāles laukums.Ģērbtuves un viss pārējais 0 līmenī. Droši vien,ka klubs ar senām futbola tradīcijām un tādu lielisku jauno futbolistu izveidoto piramīdu ir pelnījuši daudz vairāk nekā 0.

FK Priekuļi
Neprognozējama komanda sastāva ziņā. Vienu spēli var nospēlēt ļoti labi,tad komandā sākas kritums,tad atkal labi. Jau ne pirmo sezonu komandas spēle uz otro apli noplok. Vai nu problēmas ar sastāvu jeb citu iemeslu dēļ , tas jāatrisina kluba iekšienē. Parasti sezonu sāk ar lieliem mērķiem,bet pagaidām nekas no tā nav sanācis.

Sporta bāze. Arī diezgan labā stāvoklī zāles futbola laukums, ģērbtuves, mazās tribīnītes.

FK Aizkraukle
Ir ļoti patīkami pie viņiem uzspēlēt,ja neskaita garo pārbraucienu. Bieži gan ar komandas sastāvu notiek problēmas izbraukuma spēlēs,kad nenovācas sastāvs. Tad arī tiek piedzīvoti nepelnīti smagi zaudējumi. Droši var teikt,ka FK Aizkraukle pieder labākā futbola mājas lapa ne tikai Vidzemes reģionā.

Sporta bāze. Ļoti labs zāles laukums, lieliskā stāvoklī ģērbtuves. Stadions atrodas ļoti skaistā vietā pie Daugavas.

FK Alberts(Rīga)
2007.gada Latvijas 2.līgas, Vidzemes reģions, čempionvienība. Jāteic gan ,ka ar katru gadu komanda slīd zemāk un zemāk. Droši var teikt,ka puiši uzspēlē sava prieka pēc. Kāds būs komandas sastāvs 2011.gadā to var tikai minēt.Kluba pieredzējušākie Kristiāns Girvičs, Edijs Svars.

Sporta bāze.Komanda mājas spēles aizvada Carnikavā.Futbola zāles laukums diezgan labā stāvoklī.Droši vien ka ģērbtuves,stadiona tribīnes, 20.gadsimta 80-tajos gados bija lieliskā stāvoklī...

FK Limbaži
Komandā spēlē daudz jaunu puišu,kuriem viss vēl futbolā priekšā. Komandas treneris Valdis Matīss atzīst,ka komanda izveidota finansiālu apsvērumu dēļ. Savācot komandu no dažādām vecuma grupām,tiek izveidota viena spēlēt gribošajiem futbolistiem ,lai finansiāli to varētu "pavilkt’’. Rihards Depers stažējas arī Valmieras FK/BSS klubā un spēlē 1.līgā.

Sporta bāze. Normāls zāles laukums un viss pārējais,kas saistīts ar futbolu.

FK Ērgļi
2010.gada Vidzemes reģiona debitanti. Sevišķi smagi ar šo klubu ir spēlēt Ērgļos, futbola laukuma kvalitātes ziņā. Kluba  "dvēsele" ir Oskars Karkovskis,kas ar savu uzņēmību "iekustina" arī pārējos. Domāju,ka ar laiku,ja komanda tik pat cītīgi strādās, komanda sezonas garumā ne tikai vienu reizi vien iepriecinās savus līdzjutējus ar uzvarām.

Sporta bāze. Zāles futbola laukums zem vidējā līmeņa,toties ģērbtuves un viss pērējais visaugstākajā līmenī.Vidzemes reģiona debitantiem tieši futbola laukuma sakārtošanā darāmā ļoti daudz. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)