Banner 980x90

Veiksmīga 4G tīkla ieviešana veicinājusi Bites peļņas pieaugumu par 17%

2015.gada trešajā ceturksnī turpinājies Bite Latvija peļņas, ieņēmumu apjoma un klientu skaita pieaugums. Uzņēmuma EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, pieaugusi par 17%, salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn, un sasniegusi 4 miljonus EUR.

Bite Latvija attīstības rādītājus ietekmējusi veiksmīga un kvalitatīva 4G tīkla ieviešana, kas veicinājusi klientu mobilo datu patēriņu ne tikai mobilajos tālruņos, bet arī planšetēs un datoros. 2015.gada trešajā ceturksnī Bites klientu datu bāze pieaugusi par 5,4%. Noslēdzot 2015.gada trešo finanšu ceturksni, salīdzinājumā ar tādu pašu laika posmu 2014.gadā, ir pieaudzis Bites klientu skaits, sasniedzot 528 000 klientu un ļaujot palielināt tirgus daļu no 19,1% līdz 20%.

Ieņēmumu apjoms ir kāpis par 18%, sasniedzot 18,1 miljonus EUR. Bites apgrozījums no pakalpojumiem pieaudzis par 12%, sasniedzot 8,9 miljonus EUR. "Ātrā un kvalitatīvā Bites 4G tīkla ieviešana 2015.gadā ir veicinājusi mūsu klientu mobilo datu lietojumu 1.6 reizes un Bite Latvija ieņēmumus no datu pakalpojumiem par vairāk nekā 50%. Mobilo datu pieauguma patēriņš ir straujākais mūsu uzņēmuma vēsturē," saka Bite Latvija vadītājs Freds Renčaks.

Strauji audzis mobilo datu lietojuma apjoms dažādās mobilajās ierīcēs – par 238%, salīdzinot ar tādu pašu laika posmu 2015.gadā, ko veicinājusi Bites 4G tīkla attīstība, otrajā attīstības kārtā aptverot jau 1,4 miljonus Latvijas iedzīvotāju. Ieņēmumu daļa no mobilajiem datiem trešajā ceturksnī bija 28% no kopējiem ieņēmumiem (2014.gada trešajā ceturksnī 20%). Kopš ātrs internets pieejams ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas reģionos, kā arī pieejami bezlimita tarifi, audzis to klientu skaits, kuri iegādājas planšetes un internetu lietošanai mājās. Planšetu pieprasījums palielinājies vairāk nekā trīs reizes. 2015.gada trešajā ceturksnī vairāk nekā 46% Bites privātie un biznesa klientu izmantojuši mobilos datus – pirms gada tie bija tikai 41% klienti.

Pieaugošo pieprasījumu pēc mobilajiem datiem var novērtēt arī mobilo ierīču tirdzniecībā, jo 84% no pārdotajiem Bites tālruņiem ir viedtālruņi. Par Biti Latvijas telekomunikāciju operators Bite jau šobrīd nodrošina saviem klientiem vienu no ātrākajiem mobilajiem internetiem Eiropā. Kopš 2015.gada sākuma ir uzceltas vairāk kā 200 bāzes stacijas, un kopš maija klientiem ir pieejams jaunais Bites ceturtās paaudzes mobilā interneta tīkls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)