Banner 980x90

VIRŠI-A: apkures degviela šajā sezonā kļuvusi vairāk kā par ceturtdaļu lētāka

Apkurei paredzētās dīzeļdegvielas cena šajā sezonā, salīdzinot ar pagājušā gada periodu, ir samazinājusies vairāk nekā par 25%, informē lielākais pašmāju degvielas tirgotājs AS "VIRŠI-A".

Salīdzinot ar citiem apkures veidiem, apkures degvielas cenas ir dinamiskas, jo tās ietekmē nemitīgās izmaiņas pasaules naftas tirgū. Tā kā globālais naftas tirgus pēdējā pusgada laikā piedzīvojis krasas svārstības, tas būtiski ietekmējis apkurei paredzētās dīzeļdegvielas cenas samazināšanos.

Kā norāda AS "VIRŠI-A" degvielas nozares eksperts Arnis Andrianovs, tad pēdējo pāris gadu laikā dīzeļdegvielas izmantošanas īpatsvars apkurē ir nedaudz mazinājies, kas skaidrojams ar kopējo degvielas cenu kāpumu iepriekšējos gados, kā arī relatīvi siltākiem laika apstākļiem pēdējās divās sezonās. "Ņemot vērā šī brīža izmaiņas degvielas cenā, šis ir izdevīgs brīdis izvēlēties degvielu kā apkures veidu, tāpēc ir pamats domāt, ka patēriņš varētu pieaugt. To, vai tuvākā laikā būs vērojams apkures degvielas pieprasījuma piegums, lielākoties noteiks turpmākās degvielas cenas izmaiņas, kā arī laika apstākļi.

Ja ziema būs auksta, tad arī patēriņš būs lielāks," skaidro Andrianovs. Apkures degvielu lielākoties iegādājas tie lietotāji - privātpersonas, kuri vēlas būt neatkarīgi no lielajiem siltuma piegādātājiem, un grib lielākas ērtības, paši izvēloties kurināmās sezonas sākumu un siltuma intensitāti. Arvien vairāk apkures degvielu izmanto dažāda veida rūpnieciskām vajadzībām.

Tā kā apkures degviela ir specifisks produkts, kam nepieciešama atbilstoša uzglabāšana un pārvadāšana, tā tiek piegādāta pie klienta ātrā un ērtā veidā, pēc individuāli izstrādāta grafika visā Latvijā. Lietotājiem, iegādājoties apkures degvielu, svarīgi ir pievērst uzmanību degvielas specifikācijai un kvalitātei, kas norādīta degvielas kvalitātes pasē. Būtiski ir pievērst uzmanību tam, lai iegādātā degviela būtu videi draudzīga (ar samazinātu sēra daudzumu) un atbilstoša sezonalitātei, un tās kvalitātes prasības atbilstu normatīvajiem aktiem. Apkures degvielu ar samazinātu akcīzes nodokli ir iespējams iegādāties, saņemot atļauju VID Akcīzes preču aprites daļā. AS "VIRŠI-A" saviem klientiem nodrošina Eiropas Savienības normatīviem un noteiktajiem kvalitātes standartiem atbilstošu apkures degvielu jau vairāk nekā 15 gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)