Banner 980x90

Zināms šī gada Valkas novada Jāņa Cimzes balvas ieguvējs

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdien, 6.jūnijā Jāņa Cimzes balvas piešķiršanas komisija, izskatot izvirzītos pretendentus balvai, nolēma to 2016.gadā piešķirt – Valkas ģimnāzijas sociālo zinību, ģeogrāfijas un ekonomikas skolotājai Guntrai Gaidlazdai, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Skolotāju kolēģi raksturo ar vārdiem: "Mūsdienīga skolotāja. Ārēji - šķiet klusa, bet visu dara, - veic pamatīgi un pārdomāti. Viņa ir skolotāja, kura savās stundās regulāri izmanto ļoti dažādus metodiskos paņēmienus, kā arī informācijas tehnoloģiju resursus un iespējas. Skolotājas vadītajās nodarbībās teorija tiek saistīta ar reālo dzīvi, kas ir ļoti būtisks mūsdienīgas pedagoģijas aspekts. Stundās skolotāja apliecina savu pedagoģisko nostādni – centrā ir nevis mācīšana, bet pats skolēns un viņa mācīšanās."

Šogad Valkas novada Jāņa Cimzes balva tiks pasniegta 4.jūlijā plkst.18.00 Valkas novadpētniecības muzejā. Pasākumu kuplinās grupa "Rūnas" ar programmu "Tautiskie raksti".

Rēzeknē tapusī grupa, Jāņa Mežinska vadībā apvienojušies vairāki muzikāli Rēzeknes puses ļaudis, lai ar balsi un dažādiem instrumentiem (vijole, ģitāra, flauta u. c.) kopā radītu īpašu skanējumu.

Grupas programmas pamatā ir savs skatījums uz latgaliešu un latviešu dainām, kā arī pieskāršanās pasaules mūzikai un dainu savijums orģinālmelodijās.  Grupas "Rūnas" priecājās un apzinās to lielo spēku, kas ielikts tautas mūzikā un caur šiem tautas rakstiem mēģinās izprast un parādīt cilvēka vietu visumā.

2014.gada 26.jūnijā Valkas novada dome apstiprināja nolikumu par Jāņa Cimzes balvas nodibināšanu. Nolikumā teikts: "Jāņa Cimzes balvu piešķir ik gadu Valkas novada pedagogiem par ievērojamu un ilggadēju ieguldījumu talantīgu skolēnu audzināšanā un izglītošanā…"

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)