Banner 980x90

Valkas rajona tiesa atliek lietas par cilvēktirdzniecību skatīšanu

Valmiera, 19.janv., LETA. Līdz 16.februāra plkst.10 Valkas rajona tiesa atliek krimināllietas par cilvēku tirdzniecību, kas izdarīta organizētā, grupā, skatīšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesas sēdes atlikšana saistīta ar veselības problēmām, kas piemeklējušas kāda apsūdzētā bērnu.

LETA jau ziņoja, ka pie kriminālatbildības sauktas piecas personas, kuras savā paziņu lokā vervēja sievietes un nosūtīja uz ārzemēm fiktīvu laulību noslēgšanai ar trešo valstu pilsoņiem nolūkā nodrošināt šiem pilsoņiem tiesības likumīgi iegūt tiesības uzturēties Eiropas Savienībā.

Pie atbildības tika saukti četri Latvijas pilsoņi un viens pakistānietis.

Tagad lieta ir izdalīta, informēja Oskina. Valkā tiek tiesāti četri latvieši, savukārt par lietas attīstību procesā pret Pakistānas pilsoni tiesas pārstāve Nataļja Oskina nevarēja informēt.

Jau ziņots, ka divām personām apsūdzība izvirzīta pēc Krimināllikuma 154.1 panta trešās daļas un 193.panta otrās daļas, bet trijām - pēc Krimināllikuma 154.1 panta trešās daļas. Par cilvēku tirdzniecību, ja tā apdraudējusi cietušā dzīvību vai izraisījusi smagas sekas vai ja tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību vai pret mazgadīgo, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)