Banner 980x90

Valkas pašvaldība pārdos tai piederošās uzņēmuma "Enefit Power&Heat Valka" kapitāldaļas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Valkas novada dome nolēmusi pārdot tai piederošās siltuma un elektrības ražotājas SIA "Enefit Power&Heat Valka" kapitāldaļas, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Aksana Markoviča.

Valkas novada pašvaldībai pieder 9,9998% uzņēmuma kapitāldaļu.

Iespējamā kapitāldaļu tirgus vērtība varētu būt 126 000 eiro. Kapitāldaļu novērtēšanu veica SIA "Eiroeksperts" par 4839 eiro. Ir ierosināts minēto summu pievienot novērtējumam, noapaļojot uz augšu līdz 5000 eiro, līdz ar to nosakot kapitāldaļu pārdošanas cenu 131 000 eiro.

Kapitāldaļu pārdošanas rezultātā iegūtie līdzekļi ieskaitāmi Valkas novada domes budžetā.

"Ierosinājums nāca no Igaunijas puses, uzņēmuma AS "Eesti Energia", kas maina darbības stratēģiju. AS "Eesti Energia" vēlas visas zaļās enerģijas ražotnes apvienot vienā struktūrā, tāpēc tika izteikts šāds piedāvājums. Valkas novada dome šajos gados ir sapratusi, ka nepilni 10% sabiedrības pamatkapitāla neļauj ietekmēt lēmumus par uzņēmuma darbību un tālākajiem plāniem, tādēļ no tā, ka Valkas novada dome pārdos savu daļu, necietīs ne pašvaldība, ne iedzīvotāju intereses. Galvenais mērķis ir, lai apkures cena būtu stabila un prognozējama. Līdz šim un nākotnē ir dažādi jautājumi, kurus nekādā veidā neietekmēs, vai būs mums 10% vai nē," komentējis Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Enefit Power&Heat Valka" reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatdarbības veids ir siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošana biomasas koģenerācijas spēkstacijā Valkā, Rūjienas ielā 5. Kā rezerves jaudas siltumenerģijas ražošanai nepieciešamības gadījumā tiek izmantotas katlumājas Raiņa ielā 12b un Stendera ielā 5.

Pēdējos trīs gadus uzņēmums strādājis ar peļņu, taču vienmēr ticis pieņemts lēmums peļņu nesadalīt un novirzīt uzņēmuma attīstībai. Aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 3 088 051 eiro apgrozījumu un 717 746 eiro lielu peļņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)