Banner 980x90

Valkas novada Kārķos notiks Meža dienas

Valka24.lv
Valka24.lv
Piektdien, 29.aprīlī un sestdien, 30.aprīlī Valkas novada Kārķos notiks 13.Meža dienas, kurās bez ierasti tradicionālām lietām netrūks arī pārsteigumu, aģentūru LETA informēja Valkas novada domē.

Divu dienu garumā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīt Kārķu pagastu, izbaudīt darba garu vairāk nekā 15 objektos un izjust sacensību garu koka auto sacensībās.

29.aprīlī Kārķos notiks seminārs "Kā ieinteresēt un motivēt bērnus un jauniešus iemīlēt Latvijas zeltu - koku, darīt praktiskus darbus un gatavot koka lietas". Dalībniekiem būs iespēja apskatīt pagasta informācijas centra darbarīku kolekciju, kā arī "Jaunrozēnu" mājās iepazīties ar bijušā muižas galdnieka Ādama Tentera galdnieka darbarīku kolekciju.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi bērnu un jauniešu gatavotas lietas no koka, lai kopīgi veidotu izstādi "Dari pats!". Pasākuma gaitā paredzēts arī pārgājiens/pārbrauciens "Dabas un kultūrvēstures pērles mums tuvumā", bet pēc tam kopīga vakarēšana pie ugunskura ar dziesminieku Kārli Kazāku. Pasākumā aicināts piedalīties ikviens interesents, līdzi ņemot desiņas kopīgam ugunskuram.

30.aprīlī paredzēta Meža dienu svinīga atklāšana pie Kārķu dabas koncertzāles kopā ar Māri Grigali. Pēc tam darbi sāks ritēt vienlaicīgi vairāk nekā 15 objektos. Neizpaliks arī koka auto sacensības. Ikviens aicināts gatavot koka auto un piedalīties sacensībās, kurās šogad vistālāk aizbraukušā auto rezultāta uzrādītājam būs īpaša balva - brauciens uz Briseli.

Visas dienas garumā Viļņa Kazāka un studentu vadībā darbosies Zaļā koka darbnīca. Apskatāmas būs grozu, Zaļā koka darbnīcā izgatavoto lietu, zīmēju un bērnu un jauniešu gatavoto koka lietu izstāde "Dari pats", kā arī darbosies Rūķa dabas bodīte, kur būs iespēja nopirkt lauku labumus. Noslēgsies Meža dienas Kārķos ar zaļumballi kopā ar "Rumbas kvartetu".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)