Banner 980x90

Valkā izskanēs Raimonda Paula jaunā koncertprogramma 

Svētdien, 24.aprīlī, plkst.16.00 Valkas pilsētas kultūras namā izskanēs Raimonda Paula jaunā koncertprogramma "Krāsu balāde" ar Jāņa Petera jaunāko dzeju, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Tā radīta pēdējā gada laikā, veidota kā literāri muzikāls vakars. Latviešu populārās mūzikas autora un pianista Raimonda Paula dziesmas un melodijas ir atpazīstamas ne tikai Latvijā, bet tālu aiz tās robežām.

Viņa mūzika skanējusi neskaitāmās valstīs, visprestižākajās koncertzālēs, un tas noticis, pateicoties galvenokārt komponista unikālajām melodiķa dotībām. Izcilā komponista un mūziķa biogrāfija jau kopš 1956.gada saistās ar skatuves dzīvi, neskaitāmiem koncertiem un sadarbību ar virkni dažādiem izpildītājiem. 2016.gadā, kas ir Maestro Jubilejas gads, tika radīta jauna koncertprogramma, kas balstās uz Raimonda Paula laikabiedra, tuva drauga un populāra dzejnieka Jāņa Petera dzeju.

Iepriekš Raimondam Paulam sadarbībā ar Jāni Peteru tapuši arī lielformāta darbi - mūzika izrādei "Šerloks Holms"/1980.g./, cikls "Māsa Kerija" /1979.g./ un daudz citu atpazīstamu skaņdarbu. Jaunā koncertprogramma "Krāsu balāde" apvieno divu izcilu personību - komponista un dzejnieka līdz šim nedzirdētu un nepublicētu daiļradi - 15 jaunradīti skaņdarbi ar Jāņa Petera dzeju, tādējādi jaunā koncertprogramma ir pirmatskaņojums.

Programmā iekļautas dziesmas, kas rakstītas un iestudētas ar dramaturģisku ievirzi, ar mērķi radot Maestro un Jāņa Petera muzikālu vizītkarti, kas raksturo abu autoru profesionālo būtību laika ritumā. Koncertprogramma iecerēta īpaši intīmā un nostaļģiskā gaisotnē, to izpildīs Raimonds Pauls - klavieres un Zigfrīds Muktupāvels - balss partijas un dzejas lasījumi.

Jaunradītajai koncertprogrammai tiks izdots mūzikas ieraksts CD.

Biļešu cena: 10.-; 12.-; 15.-; 20.- eiro. Biļetes var iegādāties Valkas pilsētas kultūras nama kasē. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)