Banner 980x90

Valkā drīzumā pabeigs moderna internāta būvniecību

Rīga, 14.janv., LETA. Plānots, ka drīzumā tiks pabeigta Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas internāta pārbūve, kuras laikā tā būs tapusi par modernu un mūsdienu prasībām atbilstošu internātu, aģentūra LETA uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Ēkai jau pabeigta fasādes atjaunošana, kā arī pirms ziemas iestāšanās labiekārtota teritorija.

Šobrīd intensīvi noris darbi internāta iekštelpās, lai jau pavisam drīz, janvāra beigās, ēka būtu pilnībā pabeigta. Internātā tiks izveidots 51 dzīvojamais numurs, plaša virtuve ar ēdamzonu, mācību telpa un citas telpas, kā rezultātā būs iespēja izmitināt 94 bērnus.

Tuvākajā laikā plānots sākt darbus pie internāta iekārtošanas un mēbeļu iegādes.

Pērnā gada janvārī Valkas novada dome noslēdza līgumu ar SIA "Woltec" par būvdarbiem projektā "Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijā", kas paredz internāta pārbūvi.

Lai veicinātu skolēnu skaitu Valkas novadā, tiks izbūvēts moderns, mūsdienu prasībām atbilstošs internāts Domes bulvārī 3. Paredzētā mērķa grupa ir 1.-12.klašu skolēni.

Internāta būvniecības kopējās izmaksas ir 1 323 562 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums no kopējām izmaksām internātam ir 40%, pārējo līdzfinansē Valkas novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)