Banner 980x90

Strenču bibliotēkā atklās Numismātikas kolekcijas ceļojošo izstādi 

Strencunovads.lv
Strencunovads.lv

Strenču pilsētas bibliotēkā piektdien, 5.februārī, plkst.15.00 notiks Numismātikas kolekcijas ceļojošās izstādes atklāšana, uz kuru laipni aicināts ikviens interesents, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Strenču novada bibliotēkā

Numismātikas kolekcija sastāv no monētām un banknotēm, kopumā 230 priekšmetiem. Nozīmīgi, ka kolekcijas monētas atrastas Strenču novada teritorijā, uzskatāmi parādot novada kultūrslāni, vietas vēsturisko nozīmi un vēsturiskās varas, kas valdījušas pār mūsu zemi.

Kolekcijas radītājs ir Strenču novada iedzīvotājs, aktīvs vietējās sabiedrības dalībnieks Alvils Dūdiņš. Izstādes izveide ir viens no realizētajiem projektiem atbalsta konkursā iedzīvotāju iniciatīvām "Sabiedrība ar dvēseli 2015".

2016.gada 16.janvārī projekts "Numismātikas kolekcijas ceļojošā izstāde Strenču novadā" tika prezentēts pašvaldību apvienības "Sabiedrība ar dvēseli-Latvija" noslēguma pasākumā Lielvārdē. Projekts guva pasākuma dalībnieku atsaucību un ieguva 3.vietu starp Vidzemes reģiona labākajiem projektiem. 

Apvienība "Sabiedrība ar dvēseli" darbojas, lai iedzīvotājiem un to apvienībām palīdzētu īstenot ieceres un paveikt nelielus projektus pašu spēkiem. Tas ir atbalsts nevalstiskajām organizācijām vai nereģistrētām iedzīvotāju grupām. Iedzīvotāji raksta projektus, žūrija tos izvērtē un atbalstītie projekti saņem pašvaldības līdzfinansējumu, lai biedrība vai iedzīvotāju grupa savu ideju varētu īstenot, dodot savu ieguldījumu sabiedrībai un apkārtējai videi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)