Banner 980x90

Saņemti astoņi pieteikumi Valgas-Valkas dvīņu pilsētas centra teritorijas koncepcijas izstrādei

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Starptautiskajā arhitektūras konkursā "Valgas-Valkas dvīņu pilsētas centra teritorijas un gājēju ielas koncepcija" saņemti astoņi pieteikumi, taču viens nav kvalificēts, jo nav iesniegti nepieciešamie kvalifikāciju apliecinošie dokumenti.

Kā aģentūru LETA informēja Valkas novada būvvaldes ainavu arhitekte Jolanta Kriviņa, zināms, ka četri pieteikumi ir saņemti no Latvijas, divi no Igaunijas un viens no ārzemju arhitektu biroja.

Žūrijas komisijas darbs notiks 3.jūnijā. Tajā darbosies astoņi pārstāvji - četri no katras valsts, divi pašvaldības izvirzīti cilvēki un divi Arhitektu savienības izvirzīti pieredzējuši arhitekti. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 10.jūnijam.

LETA jau ziņoja, ka konkursa mērķis ir atrast labāko un piemērotāko risinājumu kopīgai pilsētas teritorijai abpus Latvijas un Igaunijas robežai un gājēju ielai. Abas pašvaldības konkursa rezultātā cer iegūt pilsētas iedzīvotājiem un viesiem patīkamu un unikālu publisko ārtelpu.

Konkursu rīko Valkas novada dome un Valgas pilsētas valde. Konkurss tiek rīkots, īstenojot Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmu.

"Vēlamies radīt pulsējošu un dzīvu pilsētas sirdi, ar ko iedzīvotāji varētu lepoties. Mēs tiecamies veidot un popularizēt Valgu-Valku kā kultūras un uzņēmējdarbības centru, kas apvieno visu labāko no Latvijas un Igaunijas," uzsvēruši konkursa rīkotāji.

Abas pašvaldības cer, ka nākotnē centrālais laukums būs ērti lietojams gan ikdienā, gan transformējams lielākiem pasākumiem, piemēram, Robežtirgum, pilsētas svētkiem un citiem.

Konkursa rīkotāji uzskata, ka gan centrālā laukuma, gan gājēju ielas telpas būtu jārada tādas, lai tās būtu piemērotas mazās uzņēmējdarbības attīstībai un veicinātu iedzīvotāju brīvā laika pavadīšanu ārpus mājas, tādējādi veicinot socializēšanos un atgriežot dzīvīgumu pilsētas centrā.

Kopējais konkursa balvu fonds ir 20 000 eiro.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)