Banner 980x90

"Valka/Valga" piekāpjas "Baronam/LDz" komandai

Foto: Aira Vērse
Foto: Aira Vērse

Trešdien, 2.martā Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē basketbola klubs "Valka/Valga" piedzīvoja zaudējumu pret "Barons/LDz" vienību ar rezultātu 89:98, pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informē "Valka/Valga".

"Valka/Valga" aizvadītajā mēnesī izcīnīja trīs uzvaras, kuras ļāva atgriezties turnīra tabulas sestajā pozīcijā, izspiežot no "play off" zonas "Jūrmalu/Fēnikss". Uzvara pār "Barons/LDz" varēja ļaut uzlabot pozīcijas pirms sestdien paredzētās izbraukuma spēles pret tiešajiem konkurentiem no Jūrmalas. Rīdzinieki šajā gadā uzvarējuši trīs no septiņām spēlēm, spēlējot izbraukumā, neesot favorītu lomā. To pastiprina arī fakts, ka novembra vidū "Barons/LDz" zaudēja "Valkas/Valgas" komandai ar 91:96.

Spēli labi sāka Roberts Freimanis (Barons/LDz), izvirzot savu komandu vadībā ar 5:2, bet ar mājinieku Jurija Aleksejeva un Edgara Krūmiņa pūlēm rezultāts tika izlīdzināts. Arī turpinājumā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, mājiniekus uz priekšu dzenot tieši latviešu spēlētājiem. Pirmo ceturtdaļu gan spēja uzvarēt rīdzinieki (21:18). Pēc spēlētas minūtes otrajā ceturtdaļā tālmetienu realizēja Kristo Saage, bet "Barons/LDz" atbildēja ar nelielu izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 26:21. Rezultāta starpība īpaši neauga līdz ceturtdaļas otrajai pusei, kad pusotru minūti līdz pirmā puslaika beigām viesi iekrāja astoņu punktu pārsvaru. Atlikušajā laikā Artūrs Ausējs un Džeisons Kalīsts trāpīja pa tālmetienam, bet puslaiks noslēdzās ar Jēkaba Rozīša precīzo trejaci. Līdz ar to "Barons/LDz" uzvarēja pirmo puslaiku ar rezultātu 47:34.

Puslaika pārtraukumā LBL skatītāju konkursā pie otrās iespējas šajā sezonā piedalīties konkursā tika līdzjutējs Ingus Auziņš. Šoreiz Valgas grozi bija nelabvēlīgi un bumba spītīgi nekrita grozā, kā rezultātā lielais laimests un atbalstītāju balvas palika neizcīnītas.

Pēc neveiksmīgās otrās ceturtdaļas mājinieki spēja savākties un, līdzjutēju atbalstīti, lieliski aizvadīt trešo ceturtdaļu. Līdera lomu uzņēmās Kristo Saage un Kristaps Kanbergs, četrās minūtēs sadeldējot deficītu līdz minimumam (51:52). Spēle sāka ritēt kā pa viļņiem, te rīdziniekiem nedaudz izraujoties, te mājiniekiem atspēlējoties. Nieka 11 sekundes līdz ceturtdaļas beigām Kanbergs izvirzīja savu komandu minimālā vadībā, bet atlikušajā laikā viesi atjaunoja piecu punktu pārsvaru (70:65). Ceturtās ceturtdaļas ievadā laukumā dominēja "Barons/LDz" sekmīgi saglabājot iepriekš iekrāto pārsvaru. Mājinieki turpināja uzticēties tālmetieniem, kas turēja tos pie dzīvības (78:78). Līdz ar to īstā cīņa par uzvaru varēja sākties. "Valkai/Valgai" ar uzbrukumu realizāciju vairs nesekmējās, bet nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Freimaņa tālmetiens izšķīra mača likteni (89:82). Atlikušajā laikā nekādi pavērsieni vairs nenotika, "Baronam/LDz" svinot uzvaru ar 98:89.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika apbalvoti Mārtiņš Berķis #10 (Valka/Valga) un Artūrs Ausējs #8 (Barons/LDz).

"Valkas/Valgas" labā 25 punktus guva Kristaps Kanbergs, bet attiecīgi 16 un 14 punkti Mārtiņam Berķim un Valmo Krīsam. "Barons/LDz" rindās Artūrs Ausējs guva 34 punktus, bet ar 23 punktiem atzīmējās Džeisons Kalīsts.

"Valka/Valga" - "Barons/LDz" 89:98 (18:21, 16:26, 31:23, 24:28)

"Valka/Valga": Kanbergs 25, Berķis 16, Kriisa 14, Saage 12, E.Krūmiņš 8, Rozītis 8, Aleksējevs 6 (12 ab, 8 rp), Peterson, Veski, Paidra.

"Barons/LDz": Ausējs 34, Kalīsts 23, Fremanis 14 (8 ab), Gludītis 8, Mētra 8, Dārgais 6 (6 ab), Hips 3, Nārķis 2, Epners.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)