Banner 980x90

"Valka"/"Valga" basketbolisti LBL mačā negaidīti uzvar "Liepāju"/"Triobet"

Foto: Aira Vērse
Foto: Aira Vērse
Pie negaidītas uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien, 2.aprīlī tika sacensību jaunpienācēja "Valka"/"Valga", kas savā laukumā ar 84:67 (30:7, 21:24, 13:17, 20:19) pārspēja vienu no turnīra līderēm "Liepāju"/"Triobet", sperot platu soli pretī izslēgšanas spēlēs.

"Valka"/"Valga" sastāvā 21 punktu iemeta igaunis Kristo Sāge, bet 16 punktus pievienoja Jurijs Aleksejevs. Tikmēr Liepājas komandu no zaudējuma nespēja glābt leģionāra Kristofera Ričardsa 20 punkti, bet pa desmit pievienoja Gints Antrops un serbu uzbrucējs Džordži Dželetovičs.

Jau pirmajā ceturtdaļā "Valka"/"Valga" basketbolisti liepājniekiem sagādāja aukstu dušu, nepilnu astoņu minūšu laikā pretiniekiem ļaujot gūt tikai trīs punktus, bet ceturksnis noslēdzās ar 30:7 par labu mājiniekiem. Lai arī turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās, "Liepāja"/"Triobet" spēlētājiem neizdevās pretiniekus panākt. Līdz ar to mājinieki izcīnīja negaidītu uzvaru.

"Valka"/"Valga" nu ir noslēgusi regulāro turnīru, turklāt tai bija jāaizvada krietni mazāk spēļu nekā vairumam pārējo LBL vienību. Ar 11 uzvarām 20 spēlēs šī komanda pakāpusies uz piekto vietu kopvērtējumā un tikpat kā nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs.

Abu komandu sezonas pirmajā savstarpējā duelī liepājnieki uzvarēja mājās ar 96:73.

"Valka"/"Valga" iepriekšējās divās LBL spēlēs grūtā cīņā pārspēja turnīra pastarītes - "Ogri"/"Kumho Tyre" pagarinājumā ar 81:74 un "Latvijas Universitāti" (LU) ar 82:79, bet vēl pirms tam divos mačos "Valka"/"Valga" ar 86:98 zaudēja "Jūrmala"/"Fēnikss" un ar 89:98 piekāpās "Barons"/LDz.

"Liepāja"/"Triobet iepriekšējos sešos mačos bija guvusi piecas uzvaras, vienīgo zaudējumu šajā posmā piedzīvojot Latvijas vicečempionei "Ventspils" ar 70:83. Savukārt liepājnieki pārspēja "Jēkabpils" komandu (94:77), "Ogri"/"Kumho Tyre" (86:77), basketbola klubu "Jelgava" (93:70) un "Jūrmalu"/"Fēnikss" (83:63).

Citā spēlē LBL līdere "Valmiera"/ORDO sestdien aizvada maču pret "Barons"/LDz, kas jau ir zaudējusi izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

LBL mačos abas komandas šosezon tikušās trīs reizes. Valmierieši savstarpējās cīņās uzvarēja ar 81:63, 82:72 un 96:93 pagarinājumā.

Vēl divas reizes komandas šosezon tikās "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārajā čempionātā, kur "Valmiera"/ORDO uzvarēja mājās ar 87:75, taču piedzīvoja sakāvi viesos ar 69:111.

Pēc šī zaudējuma BBL mačā pret "Barons"/LDz vienību janvārī "Valmiera"/ORDO vadības grožus pārņēma galvenais treneris Roberts Štelmahers, un kopš tā laika valmierieši ir piedzīvojuši tikai trīs zaudējumus, no tiem divus BBL pusfinālā pret TU/"Rock".

"Valmiera"/ORDO trešdien savā laukumā BBL pirmajā spēlē par bronzas medaļām ar 90:74 uzvarēja Lietuvas klubu Panevēžas "Lietkabelis", iekrājot 16 punktu handikapu pirms nākamnedēļ paredzētā atbildes mača.

LBL turnīrā "Valmiera"/ORDO uzvarējusi iepriekšējās septiņās spēlēs pēc kārtas, tostarp pēdējā no tām izdevās izbraukumā ar 80:76 pārspēt vicečempioni "Ventspili".

"Barons"/LDz iepriekšējos divos mačos piekāpās "Jēkabpils" komandai ar 75:78 un "Ogrei"/"Kumho Tyre" pagarinājumā ar 81:87, zaudējot arī izredzes tikt labāko sešiniekā.

LBL turnīra tabulā līdere ar 24 uzvarām 30 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO, kamēr tai ar 13 uzvarām 17 spēlēs seko "VEF Rīga", bet trešā ar 22 panākumiem 29 mačos ir "Ventspils".

Tikmēr 21 uzvara 31 mačā ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kurai ar 11 panākumiem 20 mačos seko "Valka"/"Valga". 16 uzvaras 30 spēlēs ir "Jēkabpilij", kamēr septītā ar 17 uzvarām 32 mačos ir "Jūrmala"/"Fēnikss".

Savukārt 11 uzvaras 30 spēlēs ir "Barons"/LDz komandai, "Jelgavai" ir deviņi panākumi 31 mačā, "Ogre"/"Kumho Tyre" ir tikusi pie septiņām uzvarām 32 mačos, bet turnīra tabulu noslēdz "Latvijas Universitāte" ar pieciem panākumiem 30 cīņās.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)