Banner 980x90

Latvijas ugunsdzēsēji palīdzējuši kaimiņvalsts kolēģiem apdzēst ugunsgrēku Valgā

Rīga, 30.janv., LETA. Latvijas ugunsdzēsēji svētdien devušies palīgā kaimiņvalstu glābējiem Valgā, Igaunijā, dzēst ugunsgrēku divstāvu dzīvojamā mājā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Izsaukums saņemts pirms plkst.9. Notikuma vietā strādāja arī sešas Igaunijas Glābšana pārvaldes autocisternas, kā arī viena Valkas autocisterna. Aptuveni 140 kvadrātmetru plašais ugunsgrēks tika likvidēts plkst.10.16.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas komandieris Salvis Stepiņš norādīja, ka abu valstu dienestiem ir regulāras kopīgas mācības . No 2013.-2015.gadam tika realizēts Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts "Pārrobežas rīcības spēju attīstīšana, veicot kopīgas katastrofu seku likvidēšanas aktivitātes skarbos vides apstākļos". Projekta laikā tika uzbūvēta jauna un moderna Valkas daļa, kā arī norisinājās VUGD un Igaunijas Glābšanas pārvaldes ugunsdzēsēju glābēju apmācības, pilnveidojot sadarbības spējas pierobežas reģionā.

Sadarbība starp Valkas un Valgas ugunsdzēsējiem notiek regulāri, gan kopīgi apgūstot teorētiskās zināšanas, gan kopīgi darbojoties praktiskajās apmācībās un steidzoties palīgā ugunsgrēkos, uzsvēra VUGD. Pērn notikušas divas praktiskās mācības gan ķīmiskās avārijas seku likvidēšanā, gan meža ugunsgrēku dzēšanā. Valkas ugunsdzēsēji pērn arī divas reizes ir devušies uz izsaukumiem Valgā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)